Haidaț' la d-ale bune, faine, de pe valea Târnavelor! În Muzeul ASTRA!

Muzeul ASTRA ne poftește duminică, 18 august, la „Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor, cu participarea comunității din Șeica Mică și Șeica Mare”.

Acesta este al IV-lea eveniment din cadrul programului Târgul de țară, sub egida programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Gospodine bune-bune, producători, meșteri neîntrecuți, artiști și dansatori ne-or întâmpina la Târgul de Țară din cadrul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, în intervalul orar 10-16. Producătorii din Șeica Mică, alături de cei permanenți ai Muzeului, ne vor îmbia cu legume, produse din lapte și carne de oaie, produse apicole, siropuri, pâine de casă și prăjituri tradiționale și multă voie bune și vorbd ede duh.

Socăcițele (bucătăresele din Șeica Mică) vor pregăti o faină ciorbă de paparadă, chisătură pe pită, ardei umplut și prăjitură cu scorțișoară.

Atmosfera va fi întregită de grupul școlar din Șeica Mică și ansamblul folcloric Florile Visei din Șeica Mare, care vor face aici demonstrații de dansuri populare, iar elevii școlii din Șeica Mică vor organiza un atelier de... pictat cahle.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org