„Oameni, ziduri și povești”: Tur ghidat în vechiul cartier evreiesc din Sibiu

Marți, 22 octombrie, de la ora 16, sibienii, dar și oaspeții orașului sunt invitați la un tur ghidat în vechiul cartier evreiesc din Sibiu, desfășurat în cadrul proiectului comunitar „Oameni, ziduri și povești”.

 

Pornind de la un traseu care marchează cele mai relevante elemente arhitecturale - clădiri și zone urbane – cei prezenți vor avea ocazia de a a auzi povestea evreilor din Sibiu, din punct de vedere istoric, religios, cultural și social.

IMPORTANT: Traseul include puncte cunoscute, precum Sinagoga Mare, fosta sinagogă de rit sefard, zona urbană din Orașul de Jos, cu străzii 9 Mai și Ocnei, dar și multe complet noi și chiar surprinzătoare.

Proiectul, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității 2019, are scopul de a scoate din anonimat istoria comunității evreiești din Sibiu și de a introduce în viața orașului aspecte care țin de prezența evreiască de-a lungul vremurilor.

*Participarea este gratuită pe baza unei programări cu cel puțin 24 de ore înainte, prin trimiterea unui mesaj pe pagina de Facebook a organizatorului Asociația Act Sibiu: https://www.facebook.com/AsociatiaActSibiu/ .

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org