„Proust în Transilvania”, popas la Biblioteca ASTRA

Vineri, 8 noiembrie, sunteți invitați la un experiment psihologic inedit intitulat „Proust în Transilvania”.

Evenimentul se va desfășura în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA, începând cu ora 18 și va pune în evidență mirosuri și gusturi specifice aparținând acestei... legendare și fascinante zone geografice: țuică, brânzeturi, cârnați afumați ori hencleș, și legătura lor subtilă cu amintiri și experiențe din trecutul personal.

Vor fi prezentate o serie de mirosuri din regiunea Transilvania, iar participanții vor rememora, vor descrie și vor evalua propriile amintiri. Evenimentul include și o discuție despre rolul mirosului în romanul „Dracula” scris de Bram Stoker.

Ingeniosul eveniment va fi coordonat de profesorul Sebastian Groes și psihologul Tom Mercer de la University of Wolverhampton și se va desfășura în limba engleză. La final, participanții vor putea să ia parte la o lectură din scrierile autorilor Niall Griffiths, Kerry Hadley-Pryce și Radu Vancu.

Proust în Transilvania” se alătură conferinței academice „Craving Planet Earth: Food in Culture – Past, Present and Future”, organizată de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și University of Wolverhampton, Marea Britanie. De asemenea, acesta este inclus în agenda Festivalului Being Human, singurul festival național dedicat științelor umaniste din Marea Britanie.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org