In loc de preludiu la sezonul estival! Amintiri despre un strand, la Cisnadie...

Fotografii ce nasc amintiri. Comentarii si, mai mult, motive de mandrie. Pentru cisnadienii care, iata, se intalnesc la o vorba prin comunitatea Cisnădia veche - așezământ cu istorie, pe o pagina de facebook. Discuta, isi amintesc si reinvie viata de odinioara a orasului, in toata splendoarea sa. (Bravo lor!)

Asa aflam ca strandul din Cisnadie este mai vechi decat cel din Sibiu, dupa cum argumenteaza localnicii. Bazinul a fost construit in anul 1930, in vreme ce acela din Sibiu- in anul 1935 cand s-a tinut la Sibiu campionatul national de sariturii de la platforma.

*Existența unei școli de înot în Cisnadie/Heltau se pare că este menționată in documente din 1884, după cum ne precizează prof Caludiu Alexandru Ciucă.

 

 

Sursa foto: Cisnădia veche - așezământ cu istorie

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

Comentarii   

Ciuca
0 # Școala de înot din CisnădieCiuca 26-03-2015 08:41
Existența unei școli de înot în Cisnadie/Heltau este menționată in documente din 1884. În fotografie este "noua" şcoală de înot cca. 1910.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
nicu
0 # strand cisnadienicu 01-05-2017 20:16
cred ca este o confuzie este vorba strandul valea argintelui intrare cisnadiuara,ele v de liceu in ani 1970/72 mergeam cu bicitecta din sibiu pana acolo si era forte frumos,apa curata din riu de munte,,cabine de schimbat haine,trambulin a,si se putea si manca ceva.a fost nu mai este ca si strandul din valea aurie zis si moara ? nu mai stiu denumirea
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu

Postati comentarii la subiect. Evitati cuvintele neconforme/vulgare, mesajele violente/rasiste/xenofobe, acuzatiile neargumentate si atacurile obsesive la persoana.


Codul de securitate
Actualizează

 

ziare ziare.org