Mâna sus cine știe ce înseamnă „anticipat”! S-ar putea ca minsitrul Educației să nu știe. ȘI NU E BINE!

După ce de zile bune vâjâie rețele de socializare și mai cu seamă presa de criticile (meritate, de altfel) la adresa ministrului Educației, Liviu Pop, după ce a spus celebra vorbă de duh „greşelile se pot corecta, dar erorile nu”, același individ a mai transmis un mesaj... în aceeași... notă. N-aș spune... hilară, ci mai degrabă... tristă. 

 

Cer anticipat scuze pentru greşelile pe care le-am făcut, vă asigur că nu voi face nicio eroare”. Asta a spus ministrul Liviu Pop (atenție, ministrul Educației!) la finalul unei emisiuni radiofonice în care i se lua un interviu tocmai pe tema legăturii dintre greșeli și erori, după exprimarea anterioară.

De data aceasta, presupunându-se că, în calitate de ministru și... persoană pubică, nu s-ar mai pune problema că s-a emoționat și a încurcat ceva termeni, ar fi de neiertat utilizarea în contextul dat a termenului ANTCIPAT. Altfel spus, încă o gafă! Ce-o mai urma?! Ca minsitru al Educației (a se înțelege și PROFESOR), nu poți fi iertat de asemenea gafe în public ( și chiar în particular de-ar fi...). Dacă domnul ministru care e, cum s-ar spune, în fruntea ȘCOLII ROMÂNEȘTI, se exprimă astfel și se joacă în halul ăsta cu noțiunile, cu... gramatica, cu lexicul... și încearcă să ne aburească amestecând totul și făcând uz de... cunoștințele sale pe tărâmul matematicii, e grav. E foarte grav.

 

 

sursa foto: Aktual24

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

Anunt Facebook

ziare ziare.org