TRAGEDIE: Un băieţel de 11 ani s-a SPÂNZURAT cu un şiret de tocul uşii, într-un centru de plasament! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU COPIII CARE MOR DUCÂND DRAME URIAȘE CU EI?!?

Avem un talent deosebit (din nefericire) de a bârfi (în sensul cel mai pur, profund și mizerabil, de multe ori) scandalurile politice sau actualitățile din lumea VIP-urilor. Asta ne ia cel mai mult timp. De multe ori îi spunem copilului că n-avem vreme să-i mai verificăm temele, sua nu ne aducem aminte de aniversarea fratelui, absorbiți cu totul în mocirla tabloidă sau televizată... și nu ne mai atinge nicicum... nimic din ceea ce se întâmplă în plan social... S-ar putea spune că... tindem să căpătăm un soi de imunitate urâtă, care, la drept vorbind ne face rău până la moarte chiar, dar... nu prea ne mai interesează... Între timp, însă, nu ami suntem atenți la ce repercusiuni au acțiunile, legile sau... indiferența noastră și nu-i de mirare că se întâmplă nenorociri pe bandă rulantă. Și, din nefericire, tot mai des, victimele sunt COPIII!

 

Deunăzi am aflat de cazul unui puști care-și ducea traiul... chinuit la centrul de Plasament CASA NOASTRĂ din județul Caraș-Severin (localitatea Zăgujeni), Puștiul a murit în urmă cu doă zile, în condiții cel puțin suspecte )mai ales ținânt seamă că instituția în care se afla are rolul de educație și OCROTIRE...)

Mai exact, un apel la 112, venit în jurul orelor 19.00 de la asistentul medical, solicita intervenția de urgență a Ambulanței la centrul de plasament din subordinea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului a Consiliului Județean Caraș-Severin.

Un băiat în vârstă de numai 11 ani a fost găsit inconștient. Puștiul a fost găsit spânzurat cu un șiret de tocul ușii de la baie, scrie expressdebanat.ro.

Manevrele de resuscitare au fost în zadar, copilula murit.

Grav este că, deși au trecut două zile de la tragicul eveniment, potrivit presei locale, nimeni din cadrul instituției nu a suflat vreo vorbă.

Este un caz. Mai bine spus... încă unul, pe lângă atâtea altele, în care VICTIME dunt COPIII. Fie că se întâmplă la școală, în instituții de protecție, la școală sau chiar în familie, zeci, sute, mii de copii mor ducând cu ei drame uriașe, de cele mai multe ori tăcute, îngropate, nevăzute...

Nu cu mult timp în urmă, la Ploiești, un elev de nota 10 de la un prestigios liceu alegea să sfârșească sub roțile unui tren, îngrozit de o dramă în familie...

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

Anunt Facebook

ziare ziare.org