Trist sau, mai degrabă.... TRAGIC? Aproape 400.000 de copii români nu se regăsesc în nicio formă de învățământ!

Din 1990 încoace, schimbăm la EDUCAȚIE miniștrii ca pe ciorapi. Fiecare vne cu mai multe sau mai puține idei, sunt mai ancorați sau nu prea în realitate și, sincer, nu știu câți au mers în școala din ultimul cătun să vadă care este situația reală.

S-au desființat școli, dar încă mai avem licee care de 3 sau patru sau mai mulți ani au generații care NU TREC examenul de Bacalaureat. Sunt sate întregi unde localnicii nu-și permit, pur și simplu, să își trimită copiii la școală.

Potrivit statisticilor oficiale, la acest moment, sunt 391.000 de copii care nu urmează cursurile niciunei forme de învățământ. Mulți (se pare că 1 dintre patru elevi abia ajung, eventual în clasa a IV-a sau a VIII-a. Și apoi renunță. Renunță mai ales trași înapoi de sărăcie, de lipsa de perspectivă.

Când auzi comentarii seci, scurte pe cât se poate, cu cifre dintr-astea, pe la știri, te îngrozești. Îți dai seama că e trist. Mai mult: TRAGIC. Și rămâi cu acea constatare și apoi discutăm de cine știe ce promisiuni/ scandaluri, politice. Și vine, apoi o altă zi. Și lucrurile, chiar dacă noi nu mai băgăm de seamă, sunt grave. Se acutizează pe zi ce trece. Realizați asta? Dar domnii care fac politică de le zbârnîie microfonaele? S-ar apuca să meargă prin stae, să treacă pragul familiilor cu mulți copii, sau chiar și numai cu unul, doi copii și care mor defoame, la propiu, și cărora le mor copiii pentru că au sobe improvizate, cârpite din lut, ori pentru că, bieții de ei nu mănâncă decât zeamă lungă de cartofi și mămăligă cu sare...

Așa cum am mai spus, scriu de aceste aspecte de un sfert de veac. Și problema e aproape identică în fiecare an școlar. ȘI?!?!?

 

sursa foto: Gherla INFO

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

Comentarii   

Simon Milieana
0 # Tragic dar adevaratSimon Milieana 27-11-2017 20:27
[fv] mea si sa-l distribui, dar nu pot. Informatia este mult prea importanta ca sa nu o afle cat mai multi oameni. Articolul este realist, bine scris si merita promovat, Ati putea sa-mi trimiteti un raspuns? Va urmaresc zilnic , chiar daca locatia mea este departe de Sibiu.[/fv]
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu

Postati comentarii la subiect. Evitati cuvintele neconforme/vulgare, mesajele violente/rasiste/xenofobe, acuzatiile neargumentate si atacurile obsesive la persoana.


Codul de securitate
Actualizează

 

ziare ziare.org