PITEȘTI: DEFILARE INSPIRATĂ DIN VREMEA LUI CEAUȘESCU, LA FESTIVALUL LALELELOR

S-a întâmplat azi, în judeșul vecin, Argeș: Minunatul, tradiționala Simfonie a Lalelelor care a dus departe faima municipiului Pitești a avut parte de această dată de cea mai... neinspirată organizare.

Și asta pentru că... au fost momnete care le-au adus aminte piteștenilor de... defilările de tristă amintire, organizate de 1 mai sau 23 august pe vremea lui Ceaușescu.

Și totul de dragul... oaspeților, în fruntea listei fiind Prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Vineri, 20 aprilie, la Piteşti, acaesta împreună cu alți politicieni, printre care și ministrul Mediului, Grațiela Gavriescu și ministrul de Interne, Carmen Dan, a luat parte la un eveniment intitulat Simfonia Lalelelor, cea mai mare expoziţie florală din România. La ceremonia de inaugurare a expoziţiei, sute de copii de grădiniţă şi elevi au fost puşi să defileze pe muzică de fanfară în faţa premierului şi a sute de oficiali. Crainicul evenimentului a anunţat fiecare grădiniţă participantă, cu sonoritatea anunțurilor de la defilările de dinainte de 1989, iar copiii, unii dintre ei neavând mai mult de patru ani, au defilat în faţa oficialilor, iar coordonatorii programului le-au spus ca, îndreptul tribunei oficiale să întoarcă fața, zâmbind către politicieni, după cum au povestit unii martori și părinți ai copiilor. Mai mult, o fetiță de vreo trei anișori îmnscrisă la un club de gimnastică a fost pusă să execute figuri acrobatice în fața scenei. Firește, copila s-a emoționat și poate că a fost încercată și de un sentiment de teamă cu atât mai mult cu cât acolo nu avea saltea sau covor ca în sala de gimnastică...

 

 

foto: Denis Grigorescu; stirileprotv.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org