BIERTANUL, mirificul BIERTAN, ABSENT de la proiecția specială a filmului  „The Wanderers – Vânătorul de spirite, la Bucuești”, în prezența lui Armand Assante

Vineri, 20 aprilie, bucureștenii au avut fericita ocazie de a se întâlni cu unul dintre cei mai populari și cunoscuți actori americani. 

Este vorba de celebrul Armand Assante, care a venit (de fapt... a revenit în România!) alături de întreaga echipă la proiecția specială a filmului The Wanderers – Vânătorul de spiritela un cunoscut cinematograf din capitală.

La eveniment, alături de Armand Assante au fost prezenți Lior Ashkenazi, Dragoș Buliga, Oana Marcu, Alexandra Apetrei și o parte importantă a echipei filmului Vânătorii de spirite.

Toate bune! Dar poate că era un EXCELENT PRILEJ de a promova comoara care apare în film, anume legendarlul sat sibian BIERTAN cu a sa minunată biserică fortificată și chiar... cu legendara ușă de la sacristie, care uimește prin tainicele sale mecanisme, secolele dar și... turiștii care vin aici din întreaga lume. Nicăieri, la niciun post tv, la nicio știre nu s-a spus NIMIC. Doar în treacăt, așa, a fost pomenit ici-colo, numele Biertanului (aproape șoptit) nostru purtător de legende și comori. De ce??? Nu s-a căznit nimeni dintre organizatori să pună accent pe acest fapt: anume că pelicula, cu o așa presigioasă distribuție, a fost filmat în mare parte la BIERTAN, nu a avut nimeni interes, dacă a aflat că s-a filmat în acest loc, să se intereseze... „de ce tocmai aici”, „ce are atât de special acest sat mirific” despre care chiar ei, americanii, oamenii ăia de peste... ocean, l-au numit, în semn de apreciere, „sat desprins din creațiile lui Disney”? Sincer, faptul că toate astea au trecut în nedreaptă tăcere, faptul că nimeni n-a folosit acest excelent prilej să vorbească despre această inimă a Ardealului și a județului Sibiu, e de rușine!!! poate că ar fi fost nimerit să fi chemat pe cineva chiar de acolo, din sat să vorbească lumii despre BIERTAN! Oare chiar atât de ignoranți să fim???
Dar, lasă... Am... convingerea că de-acum încolo, în ciuda ignoranței și felului nostru de a sări peste astfel de momente și aspecte, BIERTANUL avea câțiva ambasadori de nota 10: pe Armand Assante și pe cei din echipa de filmare. Oaspeți ca ei știu să aprecieze și să vorbească lumii despre ceea ce le merge la inimă, despre valori, despre locurile pe care le străbat...

 

 

surse foto> www.youtube.com/watch?v=V4YoIbN0TPU, Digi24, stirileprotv.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org