Cum să te joci cu viitorul unor copii?!? CEVA "DE PUS LA ZID"...

Am auzit azi la știri ceva înfiorător, STRIGĂTOR LA CER: Cum de avea până acum județul Brăila procente mari de promovabilitate la Evaluările Naționale (de la sfârșitul Clasei a VIII-a) și la examenul de Bacalaureat?!

Zice-se, ar fi vorba de o anume... tradiție nefastă, numită fenomenul Brăila. Așadar, atâta vreme cât totul, vorba lui Marin Sorescu, trebuia... să poarte un nume și l-a și căpătat, s epresupune că se știa ce se întâmplă...

 

***centruldeparenting.ro consemnează: Mii de părinți și ONG-uri din întreaga țară au semnat o scrisoare deschisă adresată premierului, ministrului Educației și factorilor de decizie din Senat și Camera Deputaților prin care cer să fie adoptate urgent măsuri legale prin care să fie stopat așa-numitul „fenomen Brăila”, care este considerat un tip grav de excluziune practicat în școlile din România.

În scrisoarea deschisă întocmită de asociația non-guvernamentală pentru educație și justiție socială Human Catalyst, este prezentat pe larg un fenomen care a cuprins școala românească și care se manifestă mai ales în județul Brăila. Astfel, elevilor cu rezultate slabe la învățătură li se interzice înscrierea în prima sesiune a examenelor de Evaluare Naționala și Bacalaureat.

Pe baza unor date statistice adunate într-un studiu, Human Catalyst susține că, în majoritatea școlilor, elevilor cu rezultate slabe la învățătură le este interzis să se înscrie la Evaluarea Națională și Bacalaureat, pentru „a nu trage în jos” media școlii respective și nici pe cea a județului.

Denumită fenomenul Brăila”, această practică este confirmată și de alte cateva zeci de ONG-uri din domeniul educației, printre care Grupul de Inițiativă Civică „Părinții cer schimbarea” și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România. Acestea doresc a problema să fie adusă public în atenia autorităților statului.

 

Oameni buni, chiar s-a ajuns în HALUL ĂSTA, să ne jucăm alba-neagra cu viitorul unor copii, implicit cu viața a mii, a zeci de mii de familii??? A ascunde gunoiul sub preș, a pune măști de carton, au ajuns practici în învățământ??!?! Asta e România despre acre spunem că o iubim și o respectăm?!? Ăsta e sistemul de învățământ??? Și... ne mirăm apoi că ni se umple țara de infractori, că se întâmplă crime în plină zi (vezi cazul din această dimineață de la Sebeș!) Oameni buni. AȘA CEVA ESTE CONDAMNABIL!!!

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org