NU MAI AVEM SIMȚUL VALORII?!?

Începe să mi se facă frică. Frică pe care, din nefericire, mi-o inspiră mulți (cam... mulți). Mi se face frică, poate... scârbă... în relație cu aceia care nu știu (nu vor) din ignoranță, din necunoaștere, din răutate, din apatie, din plafonare, din LIPSĂ DE INTERES, nu recunosc, nu vor să recunoască VALORILE, nu vor să re-cunoacsă VALOAREA în sine, truda și harul unui om (indiferent de domeniu).

 

Asta simt văzând cum au... votat în finală ROMÂNII care au urmărit emisiunea ROMÂNII AU TALENT.

Tineri de valoare incontestabilă, cu voc de aur, copii crae trudesc dumnezeiește în lumea baletului, artiști de circ de talie internațională, care cu orice mișcare pot cuceri o lume, instrumentițti care pun glas de îngeri într-un pian sau pe corzile unei chitări, au fost practic, lăsați pe planul... 11, 10, 9, 8... sau chiar mult mai departe. Să fim serioși, ce e, în fond, VALOAREA???

Cred că mai degrabă multora (dintre cei care votează) le place să-și arate talentul în a aplauda și a ridica în slăvi comercialul, spectaculosul, senzaționalul în sensul... ieftin, fără consistență, fără ceva anume care să fie atins de... HAR. Personal, cred că aș fi votat pe acel puști de 11-12 ani. Nicholas Mihalache sau pe micța balerinăcare a ieșit pe locul II, ori pe Duo Romance... Sigur, era dificil oricum să alegi, era de stat cu inima Sus, de bucurie dar și cu inima în genunchi, în fața unor oameni plini de har.

NU contest talentul și cvocația nimpnui, nu contest esența vreunui mesaj. Toți concurenți merită aplauze, dar cred că atunci când decernăm premii, la nivel național, județean, local, când vorbim despre TALENTE și VEDETE, musai să avem MĂSURA vorbelor și mai ales a VALORII. Uneori, când acordăm premii sau distincții, când decernăm titluri, ne grăbim și... înmânăm cu ușurință gradul de VEDETĂ sau nu mai știu ce distincție cu titlu pompos. Poate, zic, n-ar strica să cântărim mai mult, să ne întoarcem privirea și tâmpla minții către o REALĂ scară a VALORILOR. Pun acum nu-i valabil doar pentru votanții sau juriul vreunei emisiuni. E valabil peste tot. DA, suntem un neam cu foarte, foarte mulți oameni talentați, cu destine deschise către domeniul artistic, cultural, dar asta nu înseamnă că dacă ai cântat O DATĂ, 1 MELODIE (eventual compusă pe genunchi cu o seară înainte) și ai pășit 1 dată pe scenă, gata, ești... VEDETĂ, ești cel mai talentat, ești cel mai strălucit.

Atunci, că să zicem de Maria Tănase, de... Aurelian Andreescu, Elvis Presley, Robby Williams, Celine Dion, Ronaldo???!!!

Repet, nu contest mesajul nimănui, nu contest dorința cuiva de afirmare, de a transmite ceva de sus, de pe scenă, dar ARTA, TALENTUL, HARUL sunt... ALTCEVA.

Mă pun în locul micului pianist acolo, pe scenă, când a aflat că e pe locul... 11 în MAREA FINALĂ. Și-mi vine-n minte... ultima strofă din LUCEAFĂRUL.

Foto: Romanii au talent

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org