Jurnalist german, ARESTAT miercuri, în timpul protestelor din București! Să vorbim la capelă, că înmormântăm puținul ăsta de democrație... (?!?)

Acest ziarist german, căsătorit cu o jurnalistă româncă, ar fi făcut un reportaj în Teleorman despre Liviu Dragnea. Miercuri seară, a fost ARESTAT în BUCUREȘTI!

 

Jurnalistul german Paul Arne Wagner a fost ridicat de jandarmi miercuri seară, în timpul protestului împotriva adoptării modificărilor aduse Codului de Procedură Penală.

S-a întâmplat în centrul capitalei, miercuri, 20 iunie, în anul de grație... 2018.

Indiferent despre cine a scris, a făcut un reportaj, un interviu sau 10... E jurnalist. Rostul lui e să informeze lumea, să aducă argumente. E JURNALIST. Putea fi și sârb, și maghiar și rus și olandez și nipon... A aresta un jurnalist, fie că l-ai confundat cu un protestatatr, fie că știai bine pe cine arestezi de fapt (doar pentru că a scris ceva ce cuiva anume nu îi convine) e, practic, un atentat urât la LIBERTATEA DE EXPRIMARE, la principiile democrației pentru care mulți, foarte mulți au murit în decembrie 1989.

Un gest urât. Chiar dacă jurnlaistul a fost ulterior eliberat, cum era firesc, de altfel, gestul rămâne. Și e urât, e ceva în stil... autohton care ne face de râs... și care ne aduce aminte că la noi, din păcate democrația e... orignală. Păcat! Mare păcat!

 

Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei/Manases Sandor

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org