LUCRURI GRAVE! Numai două cazuri, dar care ne pun pe toți pe gânduri! Nu sunt doar situații izolate în țară! La mai multe licee din țară, NICIUN ELEV NU A PROMOVAT LA BACALAUREAT!

10 unităţi de învăţământ din Constanţa au promovabilitate 0 la examenul de bacalaureat, dintre care 4 sunt din mediul privat.

Printre acestea se numără:  Colegiul Dobrogea din Castelu, Liceul Omnia, Liceul Tehnologic Ciobanu, Liceul Tehnologic Mihai Viteazul din localitatea Mihai Viteazul, Liceul Tehnologic din Nicolae Bălcescu, Liceul Tehnologic Deleni, Liceul Tehnologic din Lumina. Inspectorul Şcolar General din cardrul ISJ Constanţa, Gabriela Bucovală a declarat că promovabilitatea în judeţul Constanţa este de numai 61% înainte de contestaţii, potrivit radiosky.ro. Demn de remarcat, o altă publicație- replicaonline.ro, precizează că şase unităţi de învăţământ (nepunând la socoteală pe cele private) din judeţul Constanţa au încheiat examenul de bacalaureat cu ZERO promovaţi! Oricum ar fi, e grav! Foarte grav!!!

De asemenea, este de remarcat că, de exemplu, în CAPITALA țării, dintre cele 123 de licee, la prima sesiune a examenului de bacalaureat 2018, unele au înregistrat rezultate extrem de slabe, nedemne, şi 3 dintre ele chiar au avut promovabilitate ZERO. Iată lista:

  1. 1. Liceul Tehnologic Special Nr. 3, Sectorul 2, promovabilitate 0%
  2. 2. Liceul Tehnologic Petru Poni, Sectorul 6, promovabilitate 0%
  3. 3. Liceul Tehnologic Dacia, Sectorul 4, promovabilitate 0%
  4. 4. Liceul Tehnologic Ion I.C. Brătianu, Sectorul 2, promovabilitate 5,88%
  5. 5. Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moţoc, Sectorul 5, promovabilitate 5,88%
  6. 6. Liceul Tehnologic Theodor Pallady, Sectorul 3, promovabilitate 6,90%
  7. 7. Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, Sectorul 2, promovabilitate 9,09%
  8. 8. Colegiul Tehnic Carol I, Sectorul 6, promovabilitate 10%
  9. 9. Colegiul Tehnic Energetic, Sectorul 5, promovabilitate 10,53%
  1. Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, Sectorul 6, promovabilitate 12,35%.

N-am auzit niciun cuvânt, niciun suspin, nicio virgulă în legătură cu situația asta... aș zice tragică, din partea ministrului Educației. Îmi închipui că știe... Oare... i se pare normal așa ceva? Oare crede că statul NU ARE NICIO VINĂ??? Cred că dincolo de oalele în care fierb otrăvite scandalurile politice, situația asta e de 1000 de ori mai gravă. Mai ales că aceste cazui nu sunt IZOLATE. Ce fac acești tineri care nu au luat bacalaureatul? Cine îi angajează? Vor avea conștiința unui loc de muncă, unei profesii, vor putea să-și asigure traiul sau... pleacă dincolo?... Sau... dau în cap pe stradă ca să facă rost de mâncare? Cine îi angajează, că probabil nici meserie nu știu, chiar dacă provin, majoritatea din licee tehnoogice unde, probabil, au ajuns din întâmplare, nu pentru că și-ar fi dorit cu ardoare o anume specializare...

ALO, Domnul STAT, dragi români, INTERESEAZĂ PE CINEVA SUBIECTUL ĂSTA?????

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org