„E plină țara de asistați social, perfect capabili să pună mâna și să ajute autoritățile în momentele de față. Unde sunt aceștia?”

Văd că apar din toate colțurile țării imaginifoto/video cu cei de la ISU luptându-se cu apele pentru a salva ceea ce se mai poate salva. E plină țara de asistați social, perfect capabili să pună mâna și să ajute autoritățile în momentele de față. Unde sunt aceștia?

La crâșmă sau tolăniți în fața televizorului. Nu știu daca există vreo bază legală pentru suspendarea ajutoarelor sociale celor care sunt apți de muncă și totuși nu fac nimic decât să se uite la alții cum muncesc, dar dacă exista această bază legală, din punctul meu de vedere, nu le-aș mai da nici 5 bani! PUNCT!”

O opinie (primită de la un cititor fidel). Pertinentă. Demnă de luat în seamă. Drept este că zile în șir, cei de la ISU s-au luptat cu apele n-au avut orar și nici pauză de masă. Ba în județul Sibiu au venit ajutoare de la inspectoratele din alte județe. Singurii care au avut ințiative cetățenești în afara ISU și a jandarmilor, au fost membrii Galeriilor CSU Sibiu și Voința Sibiu. Sigur, au fost și localnicii care au încercat să se opună furiei naturii și să îi limiteze efectele. Puteau, însă, să fie de ajutor, foarte bine, cei care primesc ajutoare sociale. Așa cum ISU A interacțioant trimițând echipaje în județele cu probleme, așa ar fi putut unele primării, să zicem, să trimită acolo unde e nevoie, pe cei primesc ajutoare sociale (desigur, cei apți de muncă), care, coordonați cum se cuvine, ar fi putut face fapte bune pentru binele comunităților aflate în nevoie. În situații critice, orice gest contează. Și poate că educația, de fapt, de aici începe. Nu de la statul cu orele pe tabetă sau pe instagram ori pe terasă la fast-food. Educația înseamnă, înaintea primei litere din alfabet, înainte de a învăța de la 3 ani 5 limbi străine, principii, empatie față de semeni, puterea de a asculta pe cel de lângă tine și puterea de a-l ajuta, implicarea în problemele comunității, reacția la ceea ce privește ziua de azi și de mâine... Și pentru asta nu-ți trebuie diplomă de academician..

 

 

foto: Institutia Prefectului - Judetul Sibiu.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org