Dacă nu ne îndreptăm, dacă nu luptăm cu toată conștința să rămânem OAMENI, va fi rău!

 

Oricum, NU E BINE! Oricum, ce se întâmplă NU E BINE.

 

Categoric NU sunt de acord, nu am cum să fiu de acord cu VIOLENȚA: Nici cu lovirea, ATACAREA unei femei jandarm în stil aproape barbar, dar nici nu pot accepta folosirea lacrimogenelor și a bâtelor jandarmilor aiurea, în orice direcție și împotriva oricui, fie că persoanele către care se îndreaptă atacul sunt vinovate sau... nu. Nu pot fi de acord nici cu dezinformările nici cu infiltrarea în rândurile manifestanților a unora care ignoră cele mai elementare reguli de comportament civilizat.

NU POT ACCEPTA ACȚIUNILE CARE ÎNCALCĂ LEGEA ȘI DEMOCRAȚIA, indiferent cine sunt autorii.

Tocmai de aceea cred că ceea ce trăim acum, după seara d evineri și ceea ce, probabil va continua și azi, este semnul clar că ne place(vorbind la modul generic) să trăim în mocirlă și să avem în jurul nostru indvizi care se hrănesc din ea. Înțelegând mocirla ca haos, ca nelegiuiri, ca fapte care murdăresc, rănesc și îmbolnăvesc obrazul și inima unui neam...

Nu pot înțelege cum să manifești deteriorând borduri ca să iei bucăți de pietre ca să ataci unde-ți vine, nu pot să înțeleg cum să manifești incendiind și stricând totul în jur, nu pot să înțeleg cum forțele de ordine pot acționa aproape haotic și făcând victime chiar printre cei nevinovați.

Am mai spus și spun din nou: pur și simplu ne e dat (de fapt îl creează cei din preajma noastră!) un haos care împroașcă venin, care ne rănește, ne divizează, ne schimonosește sufletele. Și asta e FOARTE GRAV!

Poate că ne-a rămas prea adânc moștenirea vrajbei cultivate în comunism, poate că ne e greu să luptăm să rămânem verticali, poate că sunt de vină sistemul de educație, sistemul de sănătate, frica de ceva și de... oricine, oricând, neîncrederea și... lipsa de speranță. Poate că avem nevoie, acut, de un DIAGNOSTIC CLAR. Cine poate spune, în circumstanțele date ce e cu noi și când sau dacă ne-om vindeca? Poate că trebuie să ne privim și să ne ascultăm cu atenție sufletele, de la bătrânul care mai știe doar drumul către biserica din deal până la comandantul ăl mai de sus al jandarmeriei sau până la învățătorul din ultimul sat...

Dacă nu ne îndreptăm, dacă nu luptăm cu toată conștința să rămânem verticali și mai ales OAMENI, va fi rău. Foarte rău!

 

 

Surse foto: Sanda Anna Leo, Oana Gheorghiu, Anca Florea

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org