Nici matematica nu mai e ce a fost! E „la pachet” cu explorarea mediului. Un fel de... „varză” de materii. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU ÎNVĂȚĂMÂNTUL ROMÂNESC???

Învățământul românesc, o spun pentru a nu știu câta oară, cu durere, e corigent. La examenul cu sine însuși.

Practic, dacă ești atent la tot ce se întâmplă și apoi, pentru o clipă, numai, încerci să te gândești ce vor face mâine copiii și tinerii care azi merg la grădiniță, la școală sau la liceu, îți poți da seama că ziua de mâine, pentru ei, ar putea fi amară.

S-a discutat zilele astea mult, cu aplomb sau cu... ploaie de scuze despre carul de greșeli din manuale. Dar... oare a băgat cineva de seamă că, de exemplu, elevii de clasa I învață... matematică și... explorarea mediului la un loc (în același manual)??? Când am văzut coperta manualului, mi-a venit în gând mâncarea aceea cu tot soiul de legume, numită ghiveci. Dacă ducem copii dintru început pe calea informațiilor puse așa, la grămadă, amestecate, dintr-un soi bolnav de economie, dacă acceptăm să facem în halul ăsta rabat de la calitate, dacă credem că e mai simplu și mai... modern așa, să nu ne mai mirăm că ni se strică graiul, tradițiile, că mintea tinerilor încetinește și mulți o vor lua pe căi greșite după ce vor pica la Bacalaureat cu... BRIO...

Cum adică MATEMATICĂ și EXPLORAREA MEDIULUI? Amestecăm materii, noțiuni, facem totul varză... PĂCAT!!! sau, mai degrabă... REVOLTĂTOR!

 

 

sursa foto: Digi24

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org