Un gest cât o inimă de înger. AUTOR: Directorul DGASPC Sibiu, doamna Laura Vîlsan

Recunosc: să vezi un director de instituție de asistență socială de grandoarea și impactul unei Direcții Județene făcând un asemenea gest, mai rar!!! De fapt... FOARTE RAR! E numai a doua oară când văd, când răiesc un asemenea gest din partea unei Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Ca să vă dați seama cum stau lucrurile, am să vă spun că prima dată când am trăit așa ceva a fost prin 1995, la diectoarea unei instituții similare din Prahova (pe atunci îi spunea rece Inspectoratul pentru Persoane cu Handicap!)- doamna care mai degrabă părea Îngerul păzitor al suferinzilor, Livia Ionescu, un om hârșit în meserie, cu o inimă de aur. După ce doamna s-a pensionat, prin 2000, NU am mai văzut, nu am mai avut de a face cu un Director de DGASPC de asemenea factură.

Așadar, pot spune că nu doar că mă impresionează și mă bucură un astfel de gest, dar mai cu seamă îmi redă încrederea că da, printre noi, dincolo de funcții, scaune, politici de asistență și protecție socială sau ce-or fi ele, mai sunt OAMENI. Rar, dar, uite, mai sunt. Iar doamna Laura Vîlsan o dovedește.

Și vă spun, nu e tocmai simplu să îmbrățișezi un om înjugat la un car de suferință (din pricina vreunui diagnostic grav, a singurătății, a bătrâneții. Nu e simplu deloc să încerci să substitui, pentru câteva clipe familia, și-un dram de iubire și... lumină pentru un om a cărui așa-zisă familie sunt angajații unui centru de îngrijire... În primul rând trebuie să ai o inimă cât soarele, s-o faci să răsără sincer pe cerul inimii acelui suferind. Trebuie să fii conștient că acel om nu va uita câte zile o avea acea îmbrățișare, acea mângâiere, care îi arată că, de fapt, nu-i pustiit de tot, că încă e în viață, că mai e cineva aici, pe pământ care să-l facă să zâmbească, chiar și pentru câteva secunde...

Și, pentru toate acestea, în numele acelui om cu lacrimi în ochi, în numele acelor suferinzi pe care soarta i-a trimis în centrele de asistență și îngrijire din județul Sibiu, ca jurnalist, ca om, ÎI MULȚUMESC DIN INIMĂ doamnei director Laura Vîlsan.

 

sursa foto: DGASPC Sibiu 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org