DE CE? DE CE AM SCRIS CE AM SCRIS IMPRESIONATĂ DE GESTUL DIRECTORULUI DGASPC SIBIU DE A ÎMBRĂȚIȘA O BĂTRÂNĂ DINTR-UN CENTRU SUBORDONAT?! DE CE... PRIMESC CRITICI???

Ei bine da, am scris (detalii aici:http://www.sibiunews.net/articole/22-opinie/19997-un-gest-cat-o-inima-de-inger-autor-directul-dgaspc-sibiu-doamna-laura-vilsan.html ) pentru că așa am simțit. Și da, și pentru că după mai bine de 25 de ani de jurnalism rămân cu convingerea fermă că un jurnalist nu e doar unul care scrie ca un sclav exclusiv știri de scandal, știri mondene și vorbe-n vânt.

Un jurnalist scrie despre realitate, despre fapte și sentimente, despre adevăr, moralitate (nu doar despre... moravuri) și are misie să ofere societății lecții, exemple...

Cum, însă, societatea noastră e avidă după scandaluri, după marile știri despre corupție sau despre lenjeria intimă a lui X sau Y, despre câți bani lasă moștenire Z, nu prea mai contează dacă printre noi mai sunt sau.. nu OAMENI.

Aș povesti că, în 1995, pe la vremea asta a toamnei, la numai câteva zile după ce m-am angajat la cotidianul (pe atunci!) Informația Prahovei, am plecat în delegație a... Zilele Orașului Sinaia. Până să înceapă festvitatea propru-zisă, am avut inspirația să merg să vizitez Orfelinatul (sigur, cu intenția de a scrie...). Celebrul orfelinat, al acea vreme o instituție-”mamut”, cu zeci de copii, de la cei de unul-doi anișori, până la adolescenți de 18-19 ani... Totul era găzduit în niște vile vechi, nu tocmai bine întreținute, din vecinătatea Mănăstirii Sinaia. Nu am știut exact care e intrarea principală. Am intrat pe prima ușă ieșită în cale. Am nimert într-o încăpere uriașă, scorojită, plină de igrasie, amenajată ac sală de... joacă și sport, în care chicoteau vreo 40 de copii între 2-4 anișori. Când m-au văzut intrând așa, încet, au dat buzna și jurul meu, mi-au sărit în brațe străgând, aproape țipând... MAMA! Am început să plâng instantaneu, i-aș fi luat pe toți acasă! Mă gândeam la băiatul meu (pe atunci de numai 2 anișori) și îmi venea, la rândul meu, să îl strig. Atunci am învățat, pentru a doua oară, după ce am născut, ce înseamnă, cu adevărat, MAMA și ce înseamnă, ce putere, ce vrajă are o îmbrățișare și acel sentiment greu de definit, dragostea.

Atunci am înțeles da, cât de important în societate este domeniul asistenței sociale dar și că, în calitate de jurnalist, pot și mai ales, TREBUIE să fiu OM.

Și, apropos de critici. Le primesc, le judec, le înțeleg. Numai atunci când sunt îndreptățite și când nu îmi sugerează să mă dezbrac de haina de OM:

 

sursa foto: DGASPC Sibiu

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org