Așa de mult ne place expresia asta: „să ne ținem gura”!

„Să ne ținem gura”! Să nu cumva să deranjăm! Să nu cumvba să ne spunem public opinia! E mai comod să tăcem și să adoptăm poziția struțului.

 

Mă întreb de ce oare nimeni n-a făcut scandal pe tema (oare chair atît de banală???) a schilodirii poeziei lui George Topârceanu. Sigur, fdascălii își apără locul de muncă. Au o pâine de mâncat cu familiile lo, le e frică (firește, într-o țară așa cum e acum a noastră, că ar putea suporta consecințe. Bun. Dar părinții... pruncilor care au de învățat așa ceva... pe care îmi permit să numesc O MIZERIE, chiar se mulțumesc ca acum, copii lor să învețe ceva contrafăcut (fix ca hainele sau băuturile contrafăcute, împotriva cărora POLIȚIA IA MĂSURI) ...???

Și încă ceva: cum și-a permis cineva să umble în textul ORIGINAL (Vezi aici comentariul inițial: http://www.sibiunews.net/articole/22-opinie/20211-rusine-balada-unui-greier-mic-a-lui-george-toparceanu-modificata-si-ciuntita-in-manualul-pentru-clasa-a-ii-a.html ), să îl modifice, să pună cuvintele cum îi convine??? Ce-o zice Topârceanu, acolo, sus, în înalta societate a marilor valori, pe care, iată, le dăm pierzării cu mâna noastră??? Chiar nu îi rușine nimănui? Chiar e cel mai comod pentru noi și pentru educația copiilor să ne mulțumim cu jalnice idei, cu falsuri, cu fapte care atentează la tezauru național?!? Mâine poimâine, va face oarecine vreun KITSCH și din Luceafărul sau din Baltagul lui Sadoveanu.

O SPUN ȘI O REPET: SĂ NE FIE RUȘINE: PÂNĂ NU VOM RENUNȚA LA TĂCERE...

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org