Nu ne mai încăpem în fulgi că suntem de-acum la cârma „IEUROPII”!

 

Ne-mpăunăm atâta că preluăm Preşedinţia Uniunii Europene, că nu ne mai încăpem în fulgi... fulgi murdari, cenuşii, şi grei ca de plumb, pe care noi îi vedem strălucitori de să ia ochii IEUROPII!

 

Sigur, teoretic, ar trebui să fie onorant să fim în fruntea europei, nu numai cu un titlu... trecător! Numai că.. ne trag în jos lanţurile de la picioare în zalele cărora stau încurcate sumedenie de necazuri şi probleme cărora nu le dîăm nici de cap şi nici de coadă şi le ascundem sub preş ori, pur şi simplu le tratăm cu bolnăvicioasă ignoranţă...

Apoi să luăm numai aşa, treaba aia încurcată şi murdară cu zecile de bebeluşi infectaţi cu stafilococ auriu la o maternitate din capitală, or necazul cu miile de copii care abadonează şcoala după primele două-trei clase sau după clasa a opta, or... spitalele care pică pe pacienţi sau sunt invadate de gândaci şi igrasie...?! Să mai punem la socoteală că, dacă întreb acum  oameni cu funcţii mari în ţara asta cine a fost Nicolaus Olahus sau ce legătură are Gheorghe Lazăr cu Avrigul din inima ţării, ce poet s-a născut la Răşinari... ori ce legătură e între comuna SADU şi... istoria industriei energetice în România... nu ştiu câţi au habar! Şi la asta să socotim şi miile (!) de tineri care pică an de an la examenul de bacalaureat, ori... numărul impresionant al copiilor abandonaţi anual în maternităţi, pe stradă sau... la ghena de gunoi...

Sunt Realităţi. Crunte. Sunt adevăruri de care ar trebui să ne doară pe toţi. Pentru rezolvarea unor astfel de probleme (mai cinstit ar fi să le numim NENOROCIRI, pentru că asta sunt, de fapt!), pentru eradicarea lor, ar trebui să ne implicăm cu toţii. Nu doar să ne prefacem că nu vedem, că e... ruşinos să vorbim despre aşa ceva sau să comentăm de la distanţă or să arătăm simplu, cu degetul, încoace sau încolo.

Şi ar mai fi ceva... ar trebui să ne implicăm cu tot sufletul, să promovăm şi să ne mândrim cum impresionanta zestre cultural-istorică pe care o avem, nu doar să vorbim în câteva cuvinte despre castelul Bran, despre litoral şi... punct.

Dar e mai simplu aşa, mai lapidar, mai lejer, trei vorbe şi două virgule şi gata: CE BINE-I CĂ S-O GÂNDIT CINEVA SĂ NE PUNĂ ÎN FRUNTEA IEUROPII (cum pronunţă, din nefericire, mulţi, prea mulţi d-aştia d-ai noştri, treziţi în cine ştie ce fruncţii mari... dar trecătoare!)

 

*foto 4: Cetatea Slimnic, judeţul Sibiu /sursa foto: undeva la mijloc

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org