MANELE: moment ORIBIL pe SCENA GALEI PREMIILOR GOPO

(CINE ȘTIE?) "Cultura este purtătoare de cuvânt a civilizaţiei". ( Ileana Roman)

Un moment controversat a avut loc marți seară, la Teatrul Național din București, unde a avut loc Gala Premiilor Gopo 2019. Kana Jambe, trupa lui Dan Bursuc, a urcat pe scenă și a susținut un scurt recital, puternic criticat pe rețelele de socializare după eveniment. Dan Bursuc joacă în filmul „Soldații. Poveste din Ferentari”, premiat marți seară la Gala Premiilor Gopo. Organizatorii evenimentului spun că reprezentația trupei Kana Jambe a făcut parte dintr-o serie de parodii în scheciuri filmate și proiectate în cadrul galei, titreaza libertatea.ro după eveniment.

Trupa de manele Kana Jambe a urcat pe scenă și a cântat două piese: „Romanian Rapsody”, un cover după celebra piesă „Bohemian Rapsody” a legendarei trupe Queen, cea de-a doua fiind o manea din repertoriul propriu.

Momentul a revoltat pe mulți dintre cei prezenți. Mai mult chiar, unii actori s-au ridicat și au părăsit sala. 
Actrița Iulia Lumânare: „Nu pot să girez cu prezența mea un asemenea moment”.

Bun. Da, înțelegem că acest Dan busuioc joacă într-un film cu accent social. Asta nu înseamnă, însă, că ție, minister, sau cine oi fi, organizator de evenimnet cultural de nivel național, îți dă dreptul să promovezi ceva care, practic, ȚINE DE… SUBCULTURĂ sau mai exact de o latură absolut criticată, dezagreabilă, nu dintr-o feroce discriminare, ci pur și simplu, din respect față de adevăratele valori.

Categoric, un astfel de moment cu manele sus, pe scena Naționalului din capitală dă prost. Chiar dacă sau… cu atât mai mult dacă a fost inclus într-un eveniment dedicat celebrării talentului și valorilor culturale naționale, cum este Gala Premiilor Gopo.

Monica Davidescu (Facebook): "Aseară premiile Gopo. Glamur, eleganta, parfum asta dacă organizatorii nu ar fi greșit flagrant aducând manele în scenă.
Am oferit premiul pentru întreaga Cariera doamnei Ileana Stana Ionescu, o minune de om".

Aurelian Temișan (Facebook): n seara asta am trăit un moment rușinos. Eram în fața televizorului, dar tot rușine am simțit. să ai pe scena Teatrului Național din București derularea premiilor GOPO, un festival de elită, în sală mari scenariști, regizori, producători, oameni de televiziune, mari actori ai țării și să asculți un burtos în maiou alb (căruia îi mai lipsea doar grătarul!), cântând manele... e TOTAL RUȘINOS!!!
Aceasta asociere a primei scene a țării, TNB, cu Gala Premiilor prestigiosului Festival de renume internațional, GOPO, și actul de subcultură creat, îmi lasă un gust amar și mă oripilează.
Atât am avut de spus.
#rusine".

Și au dreptate. Ca și aceia care au ales să se ridice și să părăsească sala.

În termeni duri a comentat și artistul Mihai Mărgineanu: „Aseară, la Gopo, organizatorii au adus pe scenă o trupă de manele. Aseară, la Premiile Gopo, cel mai cu ștaif eveniment al culturii cinematografice românești, organizatorii au adus pe scenă o trupa formată din niște rromi plinuti și cu ‘maiouri’ peste burți burdusite care au ‘făcut un program’ de manele. Aseară la Premiile Gopo am văzut vârfuri ale culturii noastre aplaudand stingheri și din bun simt o trupă de maneliști. I-am simțit stingheri și speriați, că pe timpul comunismului când trebuia să aplauzi că să te vadă securistul cum că nu ești retrograd și destabilizator. Aseară, la Premiile Gopo, văzând atâta subcultura injectată în cultură m-am convins că România este în metastaza stadiul final și că nu mai apucăm nici tratamentul paleativ”. 

Sursa foto: a1.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org