Un gest-simbol: Inspectorul Școlar General al județului Sibiu, Prof. Alexandru Dumbravă, în strai tradițional la premierea elevilor sibieni

CEVA DIN CARE AVEM DE ÎNVĂȚAT...

 

Vă informam că, pentru a doua oară în acest an, printr-un gest extarordinar, Consiliul Județean Sibiu a premiat elevii și profesorii din învățământul preuniversitar din județul Sibiu care au obținut rezultate deosebite la concursurile, olimpiadele și competițiile școlare de la nivel național și internațional în anul 2019, în cadrul unei eveniment intitulat ”Gala performanței în învățământul preuniversitar din județul Sibiu – 2019, a doua sesiune”. Pentru că, pur și simplu, mințile de aur ale copiilor, munca și pasiune a lor și a dascălilor merităpuse în lumină și date drept exemplu.

Ei bine, am remarcat, nu aveam cum altfel, faptul că Inspectorul Școlar General al județului Sibiu, Prof, Alexandru Dumbravă a venit la acest eveniment de impact în cămeșă tradițională. Un gest-simbol, un gest-metaforă, paotechair și un mesaj subînțeles pentru tinerele generații.

Personal, în calitate de jurnalist, de mamă și de om care, la un moment dat, m-am aflat la catedră, spun din inimă „JOS PĂLĂRIA” și îl felicit sincer pe acest OM, pe acest român.

Da, copiii și tinerii trebuie să știe că ieri, azi și mâine, costumul nostru moștenit din străbuni e tezaurul nostru, e „templul nostru la purtător”, cum spunea Prof. Ioan Sorin Apan.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org