SIBIU: Din octombrie, Poliția Locală va ridica mașinile parcate neregulamentar pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

 

 

De la începutul anului 2017 Poliția Locală Sibiu a aplicat 560 de sancțiuni pentru autovehiculele parcate neregulamentar și fără drept pe locurile de parcare cu folosință exclusivă rezervate mașinilor care transportă persoane cu dizabilități.

 

Administrația locală sibiană transmite că, având în vedere că amenzile nu par să descurajeze acest tip de parcare neregulamentară, în ședința din luna septembrie, Consiliul Local Sibiu a aprobat un proiect de hotărâre prin care se împuternicesc agenții Poliției Locale Sibiu să ridice mașinile parcate neregulamentar în aceste spații de parcare speciale.

 

Taxele de ridicare, transport și depozitare a acestor autovehicule sunt aceleași specificate de HCL 79/2017 pentru autovehiculele parcate neregulamentar pe carosabil: 350 de lei pentru ridicare, 100 de lei pentru transport și 150 de lei pentru fiecare zi de depozitare.

 

Edilii reamintesc faptul că, pe lângă măsura ridicării mașinii, această contravenție se va sancționa cu o amendă între 200 și 1000 de lei.

 

Primăria Sibiu și Poliția Locală atenționează participanții la trafic că au obligația să respecte aceste locuri cu folosință exclusivă și, mai ales, au datoria să respecte persoanele cu dizabilități care au nevoie de aceste spații de parcare.

 

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org