LOC DE POVESTE ȘI ALEAN: Mărginimea Sibiului, destinație eco-turistică în pregătire

Joi, 5 octombrie 2017, Consiliul Județean Sibiu a organizat împreună cu Asociația Județeană de Turism Sibiu, o întâlnire de lucru pe tema certificării Mărginimii Sibiului drept destinație eco-turistică.

Prin ecoturism se urmărește dezvoltarea comunității și a economiei locale, mai precis utilizarea bunurilor și serviciilor locale în turism, prin care pensiunile pot comercializa produsele provenite din gospodărie. Având în vedere că în 2019 vom fi Regiune Gastronomică Europeană, Consiliul Județean Sibiu a inițiat constituirea unui grup tehnic de lucru pentru obținerea acestei certificări.

Daniela Cîmpean, președinta CJ, a invitat la întâlnire primarii sau viceprimarii din Mărginimea Sibiului, dar și pe reprezentanții Compartimentului Arii Protejate din cadrul Consiliului Județean Alba, care gestionează Situl Natura 2000 Frumoasa. Cu această ocazie, colegii din Alba au prezentat stadiul acțiunilor din Planul de management elaborat pentru Situl Natura 2000 Frumoasa. Simina Manea, director executiv AJTS, a trecut în revistă criteriile pentru desemnarea destinațiilor ecoturistice în România, criterii pentru care Mărginimea Sibiului se califică: atractivitate, accesibilitate, servicii turistice – cazare autorizată, masă cu produse locale- rețea de trasee, servicii de salvare, servicii publice. Doară-i una din cele mai faine zone în care tezaurul tradițiilor și bucatelor pregătite i acum cu taine de demul atrag oaspeți din toate colțurile lumii.

Demn de amintit, Ordinea de zi a întâlnirii a inclus și o prezentare a regulamentului privind circulația motocicletelor și ATV-urilor pe raza comunei Rășinari, care urmează să fie aprobat în ședința de Consiliu Local. Acest regulament este o premieră la nivelul județului Sibiu și prevede aplicarea de amenzi de până la 500 lei pentru cei care nu îl respectă, iar în cazul ghizilor, amenda se triplează.

 

 

FOTO: Diana Mustea , Vadu Poienarilor

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

Anunt Facebook

ziare ziare.org