ȘI S-A FĂCUT LUMINĂ! În două parcuri din Sibiu, iluminatul public a fost modernizat cu corpuri eco-eficiente

 

Primăria Sibiu confirmă că a finalizat modernizarea iluminatului public în cel mai mare parc din Sibiu – Sub Arini, transformându-l într-un iluminat eco-eficient. Autoritățile recunosc că lucrarea a fost una foarte complexă și a inclus schimbarea rețelei de alimentare, instalarea de noi stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED pe alei, instalarea unui iluminat arhitectural la poduri și elementele deosebite din parc, dar și instalarea de echipamente care să permită supravegherea video sau accesul la internet.

 

Demn de luat în seamă, de-a lungul pistei pentru biciclete, sistemul de iluminat este dotat cu senzori de mișcare care cresc intensitatea iluminatului doar atunci când sesizează prezența, realizându-se astfel o economie. Locurile de joacă pentru copii sunt acum iluminate cu corpuri de iluminat pe stâlpi și cu proiectoare care detectează mișcarea și își reglează intensitatea.

Și... va fi fain: cel mai mare pod peste Trinkbach este iluminat arhitectural cu proiectoare și benzi cu LED-uri care... își pot schimba culorile.

 

Un detaliu important pentru punerea în evidență a elementelor parcului este instalarea unor sisteme de iluminat arhitectural la bustul poetului Mihai Eminescu, la monumentul Szweteney weg (înspre bulevardul Victoriei), precum și la pavilionului de muzică, împreună cu vasul de piatră și fântâna arteziană din vecinătate.

 

În plus, un serviciu util pentru cei care frecventează acest parc este oferit de cele trei module de HotSpot Wifi pentru accesul la internet, instalate în zona pavilionului de muzică.

 

*Pentru siguranța cetățenilor care vor folosi acest parc pentru odihnă sau sport, Primăria Sibiu a instalat opt camere de luat vederi.

 

Valoarea investiției a fost de 2,2 milioane de lei.

 

Demn de precizat, și în parcul Petofi Sandor s-a modernizat iluminatul și s-au instalat corpuri eco-eficiente. Noul sistem este format din 18 stâlpi și rețeaua de alimentare corespunzătoare. Un corp de iluminat s-a instalat și în zona accesului în parc dinspre strada Dealului, în dreptul scărilor.

Valoarea acestei investiții este de 85.000 de lei. 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

Adaugă comentariu

Postati comentarii la subiect. Evitati cuvintele neconforme/vulgare, mesajele violente/rasiste/xenofobe, acuzatiile neargumentate si atacurile obsesive la persoana.


Codul de securitate
Actualizează

 

ziare ziare.org