Zonele metropolitane: „Nu e vorba de un hobby al autoruităților. Vorbim de o necesitate...”

 

Zonele metropolitane. O sintagmă pompoasă?! Un moft?!... E musai să ne străduim pentru a face așa ceva sau... nu contează?!?

 

Președintele Klaus Iohannis și-a spus opinia miercuri la dezbaterea de la Ploiești despre orașele SMART, (Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire), upă ce câțiva reprezentanți ai administrațiilor locale au cerut șefului statului ca instituirea zonelor metropolitane să constituie o prioritate.

Se vorbește tot mai mult, cred că aproape în toate marile municipii, despre zonele metropolitane. E firesc. Nu e un hobby al administrațiilor locale. E o necesitate. E nevoie de spațiu de dezvoltare. Și pentru asta avem două opțiuni: or zone metropolitane, ori extinderea granițelor municipiilor. Sunt deja foarte multe locuri din țară unde marile orașe s-au trezit cu zone dezvoltate cumva adiavcent, cu ansambluri de locuințe, invetiții, dar careau dificultăți mari în ceea ce privește infrastructura necesară- din pricina obținerii autorizațiilor sau, poate din pricina unei viziuni- cartiere întregi care, însă, nu au școli, grădinițe, parcuri, servicii medicale și cei de acolo nic nu știu bine cui aparțin din puct de vedere administrativ. Nu se face totul peste noapte. E nevoie de gândire, de armonizare legislativă... În opinia mea, ar ajuta mai mult dacă mai multă lume ar fi activă, i-ar vizita și i-ar atrge de mânecă pe parlamentari. Lucrurile nu se fac doar din dezbateri, din vorbe. E nevoie ca administrația publică să poarte un dialog permanent cu societatea civilă, cu cetățenii, e nevoie de transparență, de implicare”, explicat Klaus Iohannis.

 

Foto: iStock , Louis Guermond

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org