FAIN AȘA: Școala Regina Maria se extinde!!! Se elimină orele de după-amiază!

 

Primăria Sibiu anunță că a contractat lucrările de mansardare parțială a Școlii Regina Maria (situată pe str. Emil Cioran). În urma unei proceduri de achiziție, contractul s-a încheiat cu firma SC Balor Cons SRL la o valoare de 2,48 milioane de lei.

 

Principalul beneficiu care rezultă din extinderea școlii este eliminarea învățământului în două schimburi. Elevii vor mai avea la dispoziție încă șase săli de clasă și trei laboratoare care, cu siguranță, vor îmbunătăți condițiile de studiu la o școală foarte solicitată, situată în centrul orașului.”, precizează cu optimism Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Demn de știut, contractul prevede mansardarea corpului B al clădirii, construcția unui acoperiș în două ape cu învelitoare din țiglă și amenajarea burlanelor pentru scurgerea apelor pluviale. Pentru iluminarea spațiului se vor folosi lucarne și ferestre de tip Velux. De asemenea, sunt prevăzute mai multe lucrări la structura de rezistență, amenajarea instalațiilor electrice, sanitare și termice, dar și instalarea unui sistem de detecție și alertare la incendiu.

Concret, noua mansardă va oferi un spațiu suplimentar de 700 m2.

IMPORTANT: Constructorul are la dispoziție numai șapte luni pentru a realiza aceste lucrări, startul fiind preconizat chiar la sfârșitul lunii ianuarie.

Primăria Sibiu a pregătit, de altfel, proiecte de extindere și pentru școlile I.L. Caragiale, Regele Ferdinand și Nicolae Iorga, pe care le va depune în 2018 la ADR Centru, în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile, scopul fiind de asemenea acela de a elimina învățământul în două schimburi.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org