SIBIU: Pregătiri pentru actualizarea PUG-ului

Actualul Plan Urbanistic General (PUG) al Sibiului este valabil până în anul 2021. Pentru a pregăti noul PUG, Primăria a început din timp demersurile de modificare și avizare, procesul fiind de lungă durată.

Administrația sibiană anunță că primul pas a fost făcut deja prin contractarea unei firme specializate care să alcătuiască tema de proiectare pentru actualizarea PUG-ului, adică un caiet de sarcini în care să fie cuprinse modificările necesare a fi aduse acestui document esențial în dezvoltarea urbanistică a orașului.

În acest context e de precizat că, în noiembrie 2017, Primăria Sibiu a contractat asocierea SC A Plan SRL / SC IHS Romania SRL / Camera de Comerț, Industrie și Agricultură și Andreea Tănase Birou - Individual de Arhitectură pentru a elabora tema de proiectare, valoarea contractului fiind de 141.538 lei.

Așadar, miercuri, 17 ianuarie a avut loc prima întâlnire pe această temă. La ședință au luat parte primarul Astrid Fodor, secretarul Municipiului Sibiu – domnul Dorin Nistor, arhitectul șef al Sibiului – doamna Ioana Urdea, membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, reprezentanții asocierii de firme care alcătuiește tema de proiectare, reprezentanți ai Direcției Județene pentru Cultură Sibiu, ai Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, dar și specialiști din cadrul Primăriei Sibiu implicați în elaborarea PUG-ului, precum și reprezentanți ai firmelor deținătoare a rețelelor de utilități de pe raza municipiului.

IMPORTANT: Așa cum anunță reprezentanții administrației locale, contractantul va preda Primăriei Sibiu tema de proiectare până la sfârșitul lunii mai 2018. Apoi Primăria Sibiu va organiza o procedură de achiziție pentru actualizarea PUG-ului Sibiului în baza și pornind de la această temă de proiectare.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org