E DE BINE! Primăria Sibiu a obținut fonduri europene pentru rebilitarea Liceului Constantin Noica prin lucrări de eficientizare energetică. E primul contract semnat pentru astfel de lucrări în Regiunea Centru!

 

Primarul Astrid Fodor și directorul general al ADR Centru, domnul Simion Crețu au semnat contractul prin care se acordă finanțarea din fonduri europene pentru reabilitarea Liceului Constantin Noica, în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii.

Finanțarea este acordată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, prioritatea de investiții 3.1.B care vizează îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice.

 

“Sibiul începe absorbția de fonduri europene. Primăria Sibiu a pregătit proiecte importante prin care orașul va obține fonduri nerambursabile pentru dezvoltare. În acest domeniu al creșterii eficienței energetice am mai depus încă trei proiecte similare pentru școlile nr. 1, 21 și Radu Selejan, însumând 22,7 milioane de lei. Sper ca în scurt timp să semnăm contractele de finanțare cu ADR Centru și pentru aceste trei lucrări.”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Demn de precizat, valoarea totală a contractului de finanțare semnat pentru reabilitarea Liceului Constantin Noica este de 7.545.167,33lei. Din aceasta, 6.413.392,23 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă din fonduri europene, 980.871,75 lei vor fi acordați de la bugetul de stat, iar 150.903,35 lei vor reprezenta contribuția Primăriei Sibiu.

 

Scopul proiectului vizează:

  • Scăderea consumului anual de energie convențională în clădire cu cel puțin 40%.
  • Creșterea consumului de energie din surse regenerabile cu cel puțin 15% prin utilizarea sistemelor alternative de producere a energiei și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
  • Ameliorarea aspectului clădirii prin anveloparea termică.

 

Aceste obiective se vor realiza prin execuția următoarelor lucrări:

  • Izolarea termică a fațadelor clădirii
  • Reabilitarea sistemului de încălzire
  • Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice) și termice (pompe de căldură aer-apă)
  • Repararea acoperișului
  • Montarea unor armături cu senzori la instalația de apă pentru economie
  • Reabilitarea instalației de iluminat în clădire.
  • Montarea unui sistem de management și control- Building Management System - care urmărește nivelul de consum al energiei în clădire

 

Potrivit anunțului făcut de administrația locală, următorul pas după obținerea acestei finanțări este organizarea procedurii de achiziție pentru proiectul tehnic și pentru lucrările de construcție propriu-zise. Lucrările vor fi finalizate până în ianuarie 2020.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org