Marți, 3 ceasuri bune: Peste 11 milioane de Euro pentru Spitalul Județean Sibiu

Daniela Cîmpean, președinta Conziliului Județean Sibiu, anunță: „Azi am semnat cu ADR Centru contractul de finanțare pentru un proiect în valoare totală de peste 11 milioane de euro, destinat reabilitării termice a trei dintre clădirile Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020. 


Anul Centenarului ne poartă noroc și Consiliul Județean Sibiu va reuși să atingă cifra de 100 de milioane de euro contractate din fonduri europene - o realizare excepțională mai ales în condițiile actualului buget vitregit. O dată cu semnarea acestui contract de finanțare, depășim deja 93 de milioane de euro. Contractul semnat azi e dovada cea mai bună că - așa cum am promis - investițiile în actualul spital continuă și nu blocăm totul până la construirea unui nou spital județean, întrucât și pe termen scurt, asigurarea unor bune condiții pentru desfășurarea actului medical este o prioritate. Felicit cu această ocazie echipa Direcției Strategii Proiecte din cadrul CJ pentru reușită.

Prin acest proiect, Spitalul Județean va utiliza pentru prima oară energie regenerabilă, iar prin reabilitarea termică a clădirilor se va realiza o economie de energie și o economie financiară de minim 45% și maxim 76% față de situația din prezent. Gazele cu efect de seră vor fi de asemenea semnificativ reduse, fapt ce va contribui la o mai bună calitate a aerului în centrul orașului. La o valoare totală a proiectului de 50.146.330,86 (peste 11 milioane Euro), sumele angajate din bugetul județului sunt de peste 1,4 milioane de euro. Ele acoperă contribuția proprie aferentă cheltuielilor eligibile în valoare de 884.702,11 lei, și cheltuielile neeligibile, în sumă de 5.911.225,37 lei, ultimele fiind destinate în special renovării și îmbunătățirii circuitelor din cadrul blocului operator”.

În cadrul unei conferințe de presă din această dimineață, Oana Popa, directorul Direcției Strategii Proiecte, a prezentat proiectul și clădirile care vor beneficia de reabilitare termică și lucrări aferente de modernizare:
-Clădirea de pe Bd. Coposu, construită în anul 1984 unde funcţionează Secţiile Clinice Neonatalogie, Prematuri, Obstetrică-Ginecologie I şi II, Cardiologie I şi II, Laboratorul Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală, Laboratorul de Analize şi o farmacie.
-Blocul chirurgical construit în 1913 care adăposteşte Secţiile Clinice Chirurgie I şi II, Ortopedie, Urologie şi Neurochirurgie. 
-Secţia Clinică Dermato-venerologie, construită în anul 1904 și a beneficiat ultima data de reparații în urmă cu 13 ani.

Demn de știut, lucrările de reabilitare vor include refacerea integrală a instalațiilor de apă-canal, termice, ventilatie, electrice, cu realizarea de noi trasee acolo unde este cazul, reparații tencuieli, pardoseli interioare in zonele de intervenție, recompartimentări interioare, înlocuirea tâmplăriei interioare și a celei exterioare (uși, ferestre), termoizolarea exterioara a pereților și refacere fațadă, echipamente și dotări specifice eficientizării energetice (ex. pompe de căldură cu sondare sol, centrală de ventilație cu recuperare de căldură) dar și facilități pentru persoanele cu dizabilități (rampe și semnalizare adecvată).

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org