Noi parcări cu plată în SIBIU; le vor deservi 15 automate

 

Primăria Sibiu anunță că a finalizat instalarea și punerea în funcțiune a 15 automate de parcare noi. Astfel, mai multe zone devin parcări publice cu plată.

Automatele au fost amplasate în următoarele locații:

  • Bdul Mihai Viteazu – vis-à-vis de locul de joacă
  • Str O. Goga – în zona Stadionului
  • Pe Calea Dumbrăvii – unul în zona clădirii CEC și unul în apropiere de intersecția cu str. Mărăști
  • Piața Unirii – unul în lateralul magazinului Dumbrava și unul lângă Casa Sindicatelor
  • Str. Emil Cioran – vis-à-vis de Casa Armatei
  • Str. Ilie Măcelaru
  • Bdul Victoriei – în zona Rectoratului Universității Lucian Blaga
  • În Piața Gării – vis-à-vis de Gară și vis-à-vis de Banca Transilvania
  • Pe Calea Șurii Mari – două în zona Pieței Obor, unul la intersecția cu Drumul Ocnei și unul vis-à-vis de benzinăria Petrom

 

Potrivit anunțului făcut de autorități, investiția însumează 580.000 de lei, incluzând achiziția și montajul automatelor, precum și amenajarea branșamentelor electrice pentru alimentarea lor.

Noile aparate permit plata cu monede, bancnote și card bancar, atât cu bandă magnetică, cât și contactless. Pentru aceste noi parcări cetățenii au posibilitatea să cumpere și abonamente de la sediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public.

Serviciul care administrează parcările s-a ocupat de semnalizarea locației automatelor. Pe lateralul acestora a fost înscris un cod QR care, prin scanare, va conduce la site-ul www.spadpp.sibiu.ro unde se pot găsi mai multe informații despre sistemul de parcare din Sibiu. De asemenea, harta cu locațiile celor 57 de automate de parcare de pe site-ul menționat, dar și de pe Sibiu City App a fost actualizată pentru a fi mai ușor de identificat automatul de plată cel mai apropiat.

 

PRECIZARE: Pentru a oferi cât mai multe modalități de a achita parcarea, Primăria Sibiu a organizat o procedură de achiziție pentru un program care să permită plata prin SMS, cu card bancar sau cu ajutorul portofelului credit reîncărcabil (similar unei cartele de telefonie Pre Pay). Procedura de achiziție este în derulare în prezent și se evaluează ofertele primite.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org