VESTE FAINĂ: Se pregătește proiectul de extindere a clădirii Colegiului „Octavian Goga” pentru ELIMINAREA orelor de după amiază

 

ANUNȚ IMPORTANT: La rectificarea bugetară care va fi supusă aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința din luna august, primarul Astrid Fodor va propune alocarea fondurilor necesare pentru realizarea documentației și a expertizei în vederea extinderii clădirii Colegiului „Octavian Goga”, prin mansardarea unui corp de clădire.

 

“Colegiul „Goga” este apreciat ca unitate de învățământ, numărul elevilor care aleg să învețe aici fiind în continuă creștere, fiind necesară introducerea învățământului în două schimburi. Prin mansardarea clădirii vom crea condițiile pentru ca elevii să studieze exclusiv dimineața.”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Potrivit autorităților locale, necesitatea și oportunitatea investiției este justificată din următoarele motive:

  • Numărul de elevi care învață la Colegiul Octavian Goga a crescut de la 1862 în 2016 la 1955 în 2018
  • În 13 săli de clasă învățământul se desfășoară în două schimburi
  • Acoperișul amenajat peste corpul A a fost astfel construit încât să permită mansardarea 

*Primăria Sibiu și serviciul care gestionează unitățile de învățământ continuă astfel programul de eliminare a învățământului de după amiază prin extinderea clădirilor.

În acest sens sunt în desfășurare următoarele proiecte:

  • la școala gimnazială Regina Maria este în curs lucrarea de mansardare, termenul de finalizare fiind 15 decembrie 2018
  • școlile gimnaziale Nicolae Iorga (str. N. Iorga), Regele Ferdinand (str. Șureanu) și I.L. Caragiale sunt cuprinse în proiecte pe care Primăria Sibiu le-a depus pentru a obține fonduri europene în vederea extinderii prin construcția de noi corpuri, proiectele aflându-se în prezent în evaluare.

 

 

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org