AUTORITĂȚILE NE CONVING: Școlile speciale din județul Sibiu, pregătite pentru noul an școlar

 

Dacă unitățile de învățământ de masă sunt administrate de primării, Consiliul Județean Sibiu are în subordine școlile speciale din județ – denumirea lor actuală fiind aceea de centre școlare pentru educație incluzivă. Există 5 astfel de centre în județul Sibiu și în ele învață aproximativ 700 de elevi cu nevoi speciale: două în municipiul Sibiu și câte una în Mediaș, Dumbrăveni și Turnu Roșu.

Vestea bună este că, la acest moment, toate cele cinci școli dețin autorizație ISU, precum și autorizație sanitară de funcționare. „Orice părinte vrea să știe că atunci când copilul său e la școală, e într-un mediu sigur. Părinții copiilor cu nevoi speciale care învață în unitățile noastre de învățământ au multe griji, dar ne-am dorit să nu aibă și această grijă”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Demn de știut, copiii care învață în aceste școli au fie deficiențe de auz sau vorbire, deficiențe mintale, neuro-motorii, sau suferă de autism, dificultăți de învățare și de dezvoltare. Tocmai de aceea, centrele au nevoie de dotări speciale și de condiții sigure. Deși a administrat în 2018 un buget mult sub necesitățile județului pe diverse domenii, Consiliul Județean Sibiu a reușit să asigure centrelor școlare pentru educație incluzivă resurse financiare și pentru unele dotări noi care îmbunătățesc calitatea actului educativ și contribuie la siguranța elevilor în anul școlar 2018-2019.

 

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1, situat pe strada Filarmonicii din Sibiu, s-a achiziționat un pachet Smart Board (tablă interactivă) necesar pentru modernizarea activităților didactice cu elevii, prin vizualizarea unor informații, imagini interactive și prezentări multimedia. Tabla SMART Board este utilă și pentru editare texte, jocuri didactice, pentru evaluarea elevilor, etc.

 

La Centrul Școlar pentru Eudcație Incluzivă nr.2, situat în parcul Astra, a fost amenajată și dotată o sală multimedia cu mobilier nou: birouri pentru calculatoare, măsuțe pentru jocuri, canapele, dulapuri pentru depozitarea cărților, jocurilor și jucăriilor. De asemenea, a fost achiziționat mobilier pentru elevii din cele două clase pregătitoare și din clasa a V-a.

Dacă anul trecut a fost achiziționat un scaun stomatologic, anul acesta la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Turnu Roșu a fost cumpărat un autoclav, folosit pentru sterilizarea instrumentarului medical.

 

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Dumbrăveni au fost reparate mijloacele de transport al elevilor, precum și o parte din mobilier, în timp ce la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Mediaș au fost înlocuite ușile la grupul sanitar, a fost reabilitată hidroizolația de pe cantina instituției și rampa de acces la subsol. De asemenea, a fost remediată instalația de iluminat.

 

IMPORTANT: Consiliul Județean a alocat aproximativ 160.000 lei pentru dotările și lucrările de reparații din centrele de educație incluzivă din județ.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org