VESTE BUNĂ pentru bicicliștii sibieni! Proiect pentru un coridor de deplasare cu bicicleta între cartierul Ștrand, parcul Sub Arini și zona centrală

Inițiativă faină! Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu din data de 31 octombrie se află un proiect pe care Primăria Sibiu urmează să îl depună în vederea obținerii finanțării prin fonduri europene: amenajarea unui coridor de deplasare cu bicicleta pentru conectarea cartierului Ștrand cu parcul Sub Arini și zona centrală.

 

Proiectul este estimat ca valoare la aproximativ 4 milioane de lei.

 

IMPORTANT: Traseul va parcurge următoarele străzi și zone:

  • conectarea cu zona centrală: strada Maramureșului (din dreptul stadionului Voința) – strada Doljului – strada Bihorului - strada Gorjului – str. Ștrandului – (urcare pe o șină specială ce urmează să fie creată pe lângă scările pietonale) – str. Moldovei - (urcare pe o cale specială ce urmează a fi amenajată pe lângă scările pietonale) – str. Neculuță – str. G. Coșbuc – strada Transilvaniei și apoi se va face legătura cu pistele existente spre centru.
  • conectarea cu parcul Sub Arini: strada Maramureșului (din dreptul stadionului Voința) – strada Doljului – strada Bihorului - strada Gorjului – str. Ștrandului – (urcare pe lângă scările pietonale) – str. Moldovei - (urcare pe lângă scările pietonale) – str. Neculuță - str. Munteniei - pasajul Spitalului - parcul Sub Arini unde, prin măsuri de resistematizare a semnalizării traficului se va face legătura cu pista existentă pe Aleea Mihai Eminescu. Primăria Sibiu analizează conectarea din acest punct cu zona centrală, pe str. Școala de Înot, str. Someșului și str. Emil Cioran
  • conectarea cartierului Ștrand II: se va crea un tronson de pistă între strada maramureșului și strada Prof. Aurel Popa conectat cu cele două trasee descrise mai sus, conectând astfel și zona Ștrand II cu centrul și parcul Sub Arini.

 

Reguli stricte pentru amenajarea pistelor de biciclete din fonduri europene. Aceste reguli prevăd ca pista de biciclete să măsoare 1 metru lățime, iar ca măsuri de siguranță să se păstreze o distanță de 0,5 metri față de traseul pietonal și 1 metru față de calea de circulație auto.

Având în vedere aceste reguli, Primăria Sibiu a căutat trasee care să se preteze acestui tip de amenajare și dimensiunilor necesare. Prezentul proiect care leagă cartierul Ștrand de cel mai mare parc al Sibiului și de zona centrală reprezintă doar o primă etapă într-un proiect mai amplu care are ca scop creșterea atractivității acestui tip de transport care oferă o mai mare mobilitate locuitorilor.

Autoritățile transmit că acest traseu este gândit integrat cu proiectul de amenajare a malurilor Cibinului și va fi conectat cu pistele deja existente.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org