VESTE BUNĂ: Sibiul are un nou parc pe Bulevardul Corneliu Coposu

Dâmbul de pe Bulevardul Corneliu Coposu a fost transformat de Primăria Sibiu într-un loc pentru petrecerea timpului liber, amenajările realizându-se, potrivit precizărilor autorităților, în așa fel încât să respecte proximitatea zonei istorice a orașului.

 

“Aspectul și funcționalitatea zonei s-au schimbat complet, fiind o lucrare foarte reușită. Am redat acestă zonă sibienilor care și-au exprimat în numeroase rânduri dorința de a avea în oraș mai multe zone pentru petrecerea timpului liber. Sper că o vor folosi cu responsabilitate și respect pentru bunul public.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

În primul rând zona a fost viabilizată: s-au reamenajat căile de acces dinspre Bulevardul Corneliu Coposu și strada Gimnasticii, aleea de pe strada Gimnasticii putând fi utilizată pentru accesul cu căruciorul de copii. De asemenea, s-au amenajat alei și iluminatul public a fost modernizat cu stâlpi și corpuri de iluminat cu LED.

În această locație, pe o suprafața de aproximativ 2000 de metri pătrați au fost amenajate:

  • O zonă de street workout cu 7 modele de echipamente: diverse bare de tracțiune și aparate pentru workout precum și două aparate de tip stepper.
  • O zonă de odihnă dotată cu bănci
  • Un loc de joacă pentru copii, dotat cu un complex de joacă, balansoare de diverse tipuri, leagăne și un carusel.
  • PRECIZARE: echipamentele sunt acreditate cu certificat ISO și sunt conforme cu standardele europene în vigoare privind siguranța

 

Zona a fost mobilată corespunzător cu coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete, dar și o cișmea cu apă potabilă.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org