Administrația sibiană continuă modernizarea transportului public: 40 de autobuze noi cu dotări și infrastructră. Linie verde de transport în centrul istoric

 

Municipalitatea continuă proiectul de modernizare a transportului public care a început cu achiziția a 55 de autobuze noi și organizarea unei proceduri de achiziție a încă 10 autobuze, aceasta fiind în curs de finalizare în prezent.

 

Concret, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu din data de 20 decembrie au fost incluse două noi proiecte. Acestea se referă la modernizarea transportului public în Sibiu. În cazul în care vor fi aprobate de Consiliul Local, acestea vor fi depuse la ADR Centru în următoarele săptămâni pentru obținerea finanțării din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional, pe Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

 

 

PROIECTUL 1: MODERNIZAREA TRANSPORTULUI PUBLIC ÎN MUNICIPIUL SIBIU

Proiectul cu o valoare estimată de 96,5 milioane de lei presupune:

  • Achiziția a 40 de autobuze noi, alimentate cu CNG (gaz natural comprimat) împreună cu sisteme smart conexe: un sistem de monitorizare și management al flotei, sistem de e-ticketing, automate stradale pentru eliberarea tichetelor de călătorie, sisteme de informare a călătorilor, de supraveghere video în autobuz și de numărare a călătorilor, precum și o stație pentru încărcarea autobuzelor cu gaz natural comprimat. O componentă importantă o reprezintă crearea unei aplicații mobile care să ofere pasagerilor informații în timp real cu privire la timpul de sosire în stație a autobuzelor, gradul de încărcare a acestora, dar le va permite și să configureze rutele optime în funcție de destinație.
  • Modernizarea străzii Podului, ca parte din infrastructura folosită de mijloacele de transport public. Prin prezentul proiect se propune modernizarea carosabilului și a trotuarelor, crearea de parcări, piste pentru biciclete și spații verzi, dar și modernizarea rețelei de iluminat public.

 

PROIECTUL 2: LINIA VERDE DE TRANSPORT PUBLIC A MUNICIPIULUI SIBIU, proiect estimat la 11,4 milioane de lei, are în vedere creșterea mobilității urbane prin introducerea transportului ecologic cu minibuze în centrul istoric al orașului. Destinate atât sibienilor cât și turiștilor, minibuzele vor asigura legătura dintre Gară și viitoarea parcare subterană de aici, centrul orașului și piața agroalimentară Cibin, un obiectiv de interes public și locul în care va fi construită o a doua parcare zonală subterană din Sibiu.

Proiectul include:

  • Achiziția a 5 minibuze electrice cu capacitate de 30 de locuri
  • Sisteme de informare a călătorilor în stațiile care vor fi amenajate pe această linie verde
  • Sistem de supraveghere video și wi-fi în minibuze
  • Stații de încărcare a minibuzelor electrice
  • Automate stradale pentru eliberarea tichetelor de călătorie
  • Rămâne de văzut... cum vor vota conlierii locali...

 

foto: S.C Tursib S.A

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org