Primăria Sibiu a obținut finanțare din FONDURI EUROPENE pentru reabilitarea termică a 3 blocuri

Primăria Sibiu a obținut finanțarea din fonduri europene pentru proiectul de reabilitare termică a unor blocuri de locuințe din Sibiu în vederea creșterii eficienței energetice.

Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional, axa prioritară 3. Așa cum anunță administrația locală, valoarea totală a acestuia este de 2.173.256 de lei, din care 906.335 lei reprezintă contribuția Municipiului Sibiu și a asociațiilor de proprietari.

Contractul de finanțare a fost semnat în această săptămână de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Odată obținute fondurile, Primăria Sibiu va organiza o procedură de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și o altă procedură pentru contractarea lucrărilor propriu-zise.

Proiectul prevede reabilitarea termică a trei blocuri, pentru care asociațiile de proprietari au depus proiecte la Primăria Sibiu în urma apelului public și care s-au încadrat în criteriile specificate în ghidul solicitantului:

  • Aleea Biruinței, nr. 5

  • Calea Dumbrăvii, nr. 26

  • Strada Rusciorului, nr. 31, bl 16

Demn deprecizat, toate cele trei imobile au fost construite înainte de 1990 și au un grad redus de eficiență energetică.

Principalele lucrări care se vor efectua prin acest proiect includ:

  • Izolarea termică prin anveloparea clădirii

  • Termoizolarea planșeului peste ultimul etaj, a celui peste subsol și a soclului clădirii

  • Înlocuirea tâmplăriei clasice exterioare cu tâmplărie PVC cu geam termoizolant

  • Înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org