VEȘTI BUNE! Primăria Sibiu a obținut finanțare din fonduri europene pentru extinderea școlii Nicolae Iorga și pentru construcția unei săli de sport

Primarul Astrid Fodor și directorul ADR Centru, domnul Simion Crețu au semnat marți, 5 martie, contractul de finanțare din fonduri europene pentru “Extindere corp școală și construire sală de sport la Școala Gimnazială Nicolae Iorga Sibiu”. Fondurile nerambursabile vor fi alocate prin Axa 10 a Programului Operațional Regional - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

 

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale, la școala Nicolae Iorga învață aproape 1500 de elevi care au cursuri atât dimineața cât și după amiaza. Prin acest proiect se vor crea încă 660 de locuri în noile săli de clasă, fapt care va permite ca toți elevii să urmeaze cursurile dimineața.

Proiectul are o valoare estimată la aproape 8,1 milioane de lei, conform documentației tehnice. Acesta constă în construcția a două corpuri de clădire:

  • Un corp prin care școala Nicolae Iorga se va extinde, clădirea urmând să fie ridicată cu parter și 2 etaje. Se vor crea 22 de săli de clasă, 1 laborator pentru chimie, 9 grupuri sanitare inclusiv pentru persoane cu dizabilități și 1 sală profesorală. Acoperișul clădirii va fi tip terasă înierbată. Clădirea va fi dotată cu iluminat cu LED, sisteme antiefracție, precum și cu un sistem de alarmare la incendiu și de supraveghere. Vor fi montate panouri solare astfel că, în perioada caldă a anului, apa caldă va fi produsă cu alimentare de la acestea.

  • O sală de sport de peste 700 de metri pătrați, cu 2 vestiare pentru elevi, un cabinet pentru profesori și un depozit pentru materialele sportive.

Demn de știut, proiectul tehnic pentru lucrare este deja în lucru și urmează contractarea lucrărilor de construcție propriu-zise.

IMPORTANT: Municipiul Sibiu este singura reședință de județ din Regiunea Centru care, până la finalul lui 2018, a depus toate proiectele în vederea obținerii finanțării din fonduri europene nerambursabile. În domeniul infrastructurii educaționale, Primăria Sibiu a pregătit și a depus proiecte pentru obținerea de fonduri europene în valoare de 74,3 milioane lei:

- eficientizarea energetică a clădirilor școlilor nr. 1 (str. Hațegului), nr. 21 (str. Luptei), Radu Selejan (str. Șoimului) și Liceul Constantin Noica (str. Oștirii) – contracte de finanțare semnate deja în valoare de 30,2 milioane lei


- extinderea clădirilor școlilor I.L. Caragiale (V. Alecsandri) și Regele Ferdinand (str. Șureanu) – proiecte depuse în valoare de 22,4 milioane de lei

- reabilitarea internatului Liceului Indepedența (str. Gladiolelor) – proiect depus în valoare de 6,7 milioane de lei

- construcția a două creșe noi în cartierul Ștrand și respectiv Țiglari – proiecte depuse în valoare de 6,8 milioane de lei

De asemenea, este de reamintit faptul că este în curs o investiție în valoare de 20,4 milioane lei pentru construcția noului Liceu de Arte și este aproape de finalizare mansardarea Școlii Regina Maria pentru eliminarea învățământului în două schimburi, ambele investiții de mare amploare finanțate din fondurile bugetului local.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org