Consiliul Județean Sibiu a dat startul modernizării drumului județean DJ 142 G Copșa Mică – Motiș (10,5 km)

VESTE BUNĂ: Marți, 12 martie 2019, Consiliul Județean Sibiu a dat ordinul de începere a lucrărilor de execuție pentru modernizarea drumului județean 142 G Copșa Mică-Motiș, după ce cu o zi înainte a avut loc predarea amplasamentului către constructor, eveniment la care au participat administratorul public al județului, Sebastian Dotcoș, consilierul președintei pe probleme tehnice ing.Ovidiu Breaz, ing. Horia Brad din cadrul Serviciului Patrimoniu, Investiții al CJ Sibiu, alături de toți avizatorii, de dirigintele de șantier și de primarii localităților prin care tranzitează DJ142 G: Copșa Mică, Motiș și Valea Viilor.

 

Concret, autoritățile promit că astfel, cei 10,4 km de drum vor fi modernizați până la sfârșitul anului 2020 de către STRABAG SRL București, cu care Consiliul Județean Sibiu a încheiat în 01.08.2018 contractul de proiectare și execuție în valoare de 21.333.914.25 cu TVA.

PRECIZARE: Finanțarea acestei investiții este asigurată majoritar din fonduri guvernamentale obținute de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Proiectul, intitulat „Revigorarea turismului în situl U.N.E.S.C.O. Valea Viilor, prin modernizarea drumului județean DJ 142 G Copșa Mică-Motiș”, prevede, pe lângă lucrările de modernizare a părții carosabile, și lucrări la sistemul de scurgere a apelor, semnalizări și marcaje rutiere, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și lucrări de stabilizare a drumului. Din cele șase poduri aflate pe lungimea drumului, cinci vor fi reabilitate, iar un pod va fi demolat și se va construi altul nou.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org