TOTUL ÎNSEAMNĂ… BANI! Primarii sibieni, la Consiliul Județean Sibiu, pentru consultări pe tema bugetului. VESTE PROASTĂ: Alocările bugetare pentru susținerea programelor de dezvoltare locală diminuate cu o treime!

Conducerea Consiliului Județean Sibiu, reprezentată de președinta Daniela Cîmpean, de vicepreședinții Christine Manta-Klemens și Marcel Luca, precum și de administratorul public al județului, Sebastian Dotcoș, s-a întâlnit miercuri, 20 martie, cu toți primarii sibieni în vederea consultării privind Legea Bugetului de stat pe anul 2019.

La eveniment au mai participat directorul economic Ștefan Opriș, precum și responsabilii de partea financiar-contabilă din primării.

Discuțiile au fost structurate în trei părți și anume: repartizarea sumelor necesare echilibrării bugetelor unităților teritorial administative, a sumelor destinate susținerii programelor de dezvoltare locală și a programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și sumelor alocate destinate cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.

Președinta Daniela Cîmpean a accentuat, în acest context, că alocările bugetare pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru cheltuielile pe drumurile județene și comunale au fost, din păcate, diminuate pentru județul Sibiu cu aproximativ o treime din ce s-a raportat la sumele care s-ar cuveni în urma a ceea ce se colectează efectiv din impozite și taxe la nivelul județului Sibiu.

În cadrul ședinței de azi, am expus primarilor și contabililor șefi din primării, situația reală a bugetului. Intenția noastră este de a avea o comunicare transparentă și directă cu primăriile cu privire la riscurile care provin dintr-un buget care nu este construit pe baza nevoilor reale care există la nivelul fiecărei unități teritorial administrative. Am primit semnale din partea mai multor primării că s-ar putea ajunge în situația în care nu își pot susține proiectele aflate în derulare, pentru care trebuie să participe cu cofinanțări. Cu privire la proiectele care țin de dezvoltarea locală avem la dispoziție doar aproximativ 28 de milioane de lei. Deoarece ne dorim să alocăm sume într-un mod cât mai eficient, am solicitat primarilor sa ne transmită situația financiară pentru proiectele aflate deja în derulare. Această soluție ne va ajuta să nu punem în pericol proiectele pe care deja le-au câștigat”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

IMPORTANT: Mai mulți primari au avut intervenții invocând numeroase neajunsuri pe care le aduce Legea Bugetului. În acest sens, propunerea președintei Daniela Cîmpean a fost aceea de a aduna toate situațiile punctuale de neconcordanță pe care primarii le au, urmând a întocmi un memoriu comun la nivel de județ care să fie trimis în cel mai scurt timp către Ministerul Finanțelor Publice.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org