25 de ani de cooperare română-franceză. Sibiu-Ille et Vilaine

Consiliul Județean Sibiu își întărește cea mai longevivă cooperare: cea cu departamentul Ille et Vilaine din Franța.

 

În cadrul sezonului România – Franța, în perioada 4- 6 aprilie, o delegație din partea CJ Sibiu condusă de vicepreședinta Christine Manta-Klemens a participat la Rennes la sărbătorirea a 25 de ani de la demararea cooperării între cele două județe. În cadrul evenimentului, vicepreședinta CJ Sibiu a mulțumit pentru toate exemplele de bună practică la care județul Sibiu a avut acces de-a lungul acestor ani și și-a exprimat convingerea că schimburile au fost benefice de ambele părți. A amintit eforturile de pionierat din societatea civilă - ale membrilor asociației Solidaritatea 35 România din Franța, Asociației de prietenie Ille et Vilaine Sibiu și ale Clubului de afaceri CFAS, la care s-a adăugat susținerea puternică a autorităților județene din cele două regiuni.

Dată fiind prioritatea pe care o reprezintă egalitatea între femei și bărbați în reforma administrativă din Franța, Camelia Proca, consilier în Cabinetul Președintelui CJ, a fost invitată să prezinte exemple de măsuri implementate de societatea civilă sibiană în sprijinul egalității de șanse, în cadrul unui atelier la care s-au împărtășit și exemple din Franța de activități educative în școli pentru depășirea stereotipurilor de gen.

Demn de știut, în zilele următoare, delegația sibiană a vizitat Centrul de informare pentru femei și familie precum și Centrul de planificare familială din Rennes, ambele finanțate de Departamentul Ille et Vilaine.

Comerțul echitabil, ca parte a politicii locale de economie socială, a făcut de asemenea subiectul unei întrevederi, Ille et Villaine fiind deja din 2016 acreditat ca teritoriu de comerț echitabil. Dintre principiile pe care se bazează comerțul echitabil se remarcă: libera asociere între producători, reducerea numărului de intermediari în relația cu clientul și prețul stabilit astfel încât să permită producătorilor locali să trăiască decent.

Așa cum aflăm dintr-un comunicat al administrației județene, în ultima zi, vicepreședinta CJ a participat alături de președintele Jean-Luc Chenut la ceremonia de transfer al comandamentului în cadrul Serviciului Public de Pompieri din Retieres. În luna iulie, un nou acord de cooperare între Județul Sibiu și Departamentul Ille et Vilaine urmează a fi semnat la Sibiu, concomitent cu încheierea sezonului România - Franța.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org