Studenți la Arhitectură în București, pun umărul la proiecte de dezvoltare în Sibiu!

Primăria Sibiu a găzduit vineri, 25 octombrie, un eveniment inedit. Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu” a organizat prezentarea proiectelor realizate de șase studenți în ultimul an pentru o temă ce ține de administrația publică locală: un ansamblu rezidențial cu locuințe de serviciu, pentru tineri specialiști și locuințe sociale pe un teren al municipiului Sibiu situat pe malul Cibinului, în zona străzilor Grâului, Orzului și Ovăzului.

 

Concret, tema de proiectare a prevăzut realizarea unui ansamblu rezidențial funcțional care, pe lângă blocurile de locuințe, să poată oferi locuitorilor și spații verzi, terenuri de sport, locuri de joacă, o grădiniță și spații comerciale, precum și alte funcțiuni sociale.

Primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor, a fost prezentă la eveniment.

"Am văzut în proiectele acestor studenți și creativitate și talent și pricepere. Toate proiectele sunt foarte interesante , le apreciez, fiecare având în mod firesc și binevenit o altă abordare. Am fost impresionată de ce se poate crea pe un teren de 2 hectare și luăm în calcul crearea unui astfel de ansamblu rezidențial”, a declarat edilul.

La acest eveniment au participat, de asemenea, reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România, ai Facultății de Arhitectură Ion Mincu, arhitecți și dezvoltatori imobiliari.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org