PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE ÎN PERIOADA 18 – 24 SEPTEMBRIE: Zeci de șoferi indisciplinați pedepsii de polițiștii sibieni, 63 de permise reținute și peste 800 de sancțiuni aplicate

 

Potrivit unui raport al IPJ Sibiu, în perioada 18 – 24 septembrie, au fost constatate 24 de infracțiuni la regimul rutier și au fost reținute 63 de permise de conducere.

 

 

Acțiunile polițiștilor rutieri s-au desfășurat atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pe toate categoriile de drumuri din județ.

Demn de amintit, principalele obiective ale acțiunilor au fost combaterea neacordării de prioritate pietonilor și autovehiculelor, impunerea respectării normelor rutiere de către pietoni, respectarea normelor rutiere de către bicicliști și impunerea respectării regimului legal de viteză.

În ceea ce privește neacordarea de prioritate, polițiștii au reținut 15 permise de conducere suspendând astfel dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile conducătorilor auto care au încălcat regulile elementare de prioritate față de autovehicule sau față de pietoni.

Totodată, nu mai puțin de 71 de pietoni au fost sancționați prin avertisment scris sau prin amendă întrucât au traversat prin locuri nepermise ori s-au deplasat pe partea carosabilă.

Nici... bicicliștii nu au fost iertați: indisciplina multora dintre ei a dus la sancționarea a 27 de participanți la trafic pe două roți, majoritatea fiind depistați pe biciclete neechipate corespunzător.

Viteza excesivă a făcut ca dispozitivele de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor să depisteze 279 de conducători auto care au încălcat normele rutiere.

În total, au fost aplicate peste 800 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 153.000 de lei și au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare.

 

Ziua de joi, 21 septembrie, Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere, a fost una lipsită de accidente rutiere grave, astfel încât, la nivelul județului Sibiu, obiectivul european a fost atins.

 

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org