23 de tâlhării comise la Sibiu, în primele 10 luni ale acestui an

 

În primele 10 luni 2017, Poliţia Municipiului Sibiu (inclusiv Secţia 1 Poliţie Urban) a fost sesizată despre comiterea a 23 infracţiuni de tâlhărie, faţă de 26 în primele 10 luni 2016 (-3; -11,54%)

 

Porivit datelor transmise de IPJ Sibiu, din total, au fost soluţionate 14 dosare privind infracţiuni de tâlhărie, fiind luate măsuri preventive împotriva a 21 suspecţi (17 - arestaţi preventiv; 1 - control judiciar; 3 - reţinuţi). 

 

CUM SĂ NU AJUNGI VICTIMĂ A TÂLHĂRIEI. SFATURI DE LA POLIȚIȘTI

În legislația penală românească, tâlhăria este definită ca furtul săvârşit prin întrebuinţarea de violenţe sau ameninţări ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţă de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea. Cel care săvârșește o astfel de faptă riscă pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.


În situația în care este comisă prin folosirea unei 
arme ori substanţe explozive, narcotice sau paralizante, prin simularea de calităţi oficiale, de o persoană mascată, deghizată sau travestită, în timpul nopţii, într-un mijloc de transport sau asupra unui mijloc de transport, prin violare de domiciliu sau sediu profesional, atunci fapta îmbracă forma calificată și se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 

Tâlhăria poate fi prevenită atunci când conștientizăm că putem aplica măsuri elementare de siguranță. Iată care sunt acestea:

 

Pe stradă, evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute. Nu ripostaţi la agresivitatea verbală şi evitaţi agresiunea fizică.

 

Păstraţi banii şi actele personale în buzunarul interior al vestimentaţiei sau în poşetă.

 

Poşeta atârnată de umăr trebuie să fie protejată în permanenţă cu mâna, deoarece, în locurile aglomerate infractorii vă pot tăia baierele fără să simţiţi.

 

Evitaţi să vă deplasaţi pe bordura trotuarului cu geanta spre carosabil deoarece poate fi smulsă cu uşurinţă.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org