ACȚIUNE FULGER A POLIȚIȘTILOR RUTIERI: LA VERIFICAT, ȘOFERII DIN TRANSPORTUL PUBLIC DE PERSOANE. Un șofer de autobuz, prins BĂUT la volan, în zona Veștem

În cursul zilei de 4 decembrie a.c., în intervalul orar 06.00 – 10.00, la nivelul județului Sibiu a fost organizată și desfășurată o acțiune amplă având drept scop prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane.

 

Acțiunile s-au derulat pe raza întregului județ, îndeosebi pe drumurile naționale tranzitate de cursele regulate de transport public de persoane. Așa cum informează IPJ Sibiu, principalele obiective ale activităților au fost:

  • Testarea alcoolscopică a conducătorilor auto;

  • Verificarea legalității activității de transport public;

  • Verificarea respectării normelor rutiere;

  • Verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

În acest context, au fost testați alcoolscopic 97 de conducători auto. Dis-de-dimineață (!), în jurul orei 07.00, pe DN 1, zona Veștem, polițiștii au identificat un șofer care, la testarea cu aparatul etilotest, a prezentat rezultatul de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Faptul este cu atât mai grav cu cât șoferul conducea un autobuz în care se aflau peste 20 de persoane. Bărbatul, un sibian în vârstă de 48 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice timp de 90 de zile.

Cu ocazia acestor controale, pentru nerespectarea timpilor de repaus, au fost sancționați trei conducători auto, alți șase fiind depistați în trafic la volanul unor microbuze sau autobuze care prezentau defecțiuni tehnice. Pe lângă amenda aplicată conducătorilor auto, polițiștii au reținut și certificatele de înmatriculare ale celor șase autovehicule până la remedierea defecțiunilor constatate.

Demn de amintit, pentru alte abateri au fost sanționați alți 16 conducători auto care fie foloseau telefoanele mobile în timp ce conduceau, fie nu au avut asupra lor documentele impuse.

În total, au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

Acțiunile de impunere a respectării normelor rutiere și de creștere a gradului de siguranță în trafic vor continua. 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org