Vieți salvate în regiunea centrală a țării de companiile care au redirecționat 20% din impozitul pe profit pentru dotarea maternițătilor. Statistici oferite de Organizația Salvați Copiii. Care este rata mortalității infantile în județul Sibiu

Stă în puterea fiecăruia dintre noi să facem un bine. Și, de ce nu, să ajutăm un copil, să salvăm o viață. Pentru așa ceva nu trebuie să fii doctor docent trebuie numai inimă și... voință...

 

În România, unul din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de asistență medicală adecvată încă din primul minut de viață, pentru a supraviețui și pentru a recupera decalajul, astfel încât să facă față mediului extern. 

Potrivit specialiștilor, datele arată că 90% dintre copiii prematuri sau extrem prematuri (sub 32 de săptămâni) supraviețuiesc în țările dezvoltate, iar în regiunile slab dezvoltate 90% dintre acești copii mor. (Raport WHO Born too soon). Numai din fondurile colectate între 2012 și 2016 din redirecționarea a 20% din impozitul pe profit, Organizația Salvați Copiii România a dotat maternitățile din România cu aparatură medicală necesară salvării copiilor născuți prematur, în valoare totală de 1.245.700 de euro.

Media de mortalitate infantilă din regiunea Centru se menține ridicată, de 7,5 la mia de copii născuți vii în 2016, aici înregistrându-se și o diferență semnificativă între județe.

Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca formularul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici.

Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. Suma direcționată nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2017.

Media de mortalitate infantilă din regiunea Centru se menține ridicată, de 7,5 la mia de copii născuți vii în 2016, aici înregistrându-se și o diferență semnificativă între județe.

Potrivit statisticilor, în județul Covasna rata mortalității infantile a fost de 9,6 la mie, în creștere cu două procente față de anul 2015 și cea mai ridicată din regiune, în contextul în care județul Alba marchează o scădere semnificativă a ratei mortalității infantile - 6,2 la mie, cea mai scăzută din regiune, în 2016, față de 8,1 la mie, în 2015. Potrivit datelor contabilizate de Organizația Salvți Copiii, județele Brașov și Sibiu păstrează valori similare cu 2015, respectiv cu rate ale mortalității infantile de 7,1  și 6,7 la mie.

*Informațiile au fost transmise de  Alexandra Boeriu- Coordonator comunicare și strangere de fonduri, Organizația Salvati Copiii Romania.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org