Retrospectiva anului 2017 la Aeroportul Internațional Sibiu

 

Anul 2017 a fost unul de referință pentru Aeroportul Internațional Sibiu, ce a reconfirmat rolul strategic pe care aeroportul sibian îl are în susținerea creșterii sustenabile a regiunii.

 

 

Cifrele spun totul...

potrivit unui comunicat oficial din partea conducerii AIS, pe parcursul anului 2017, Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat un număr total de 533.306 pasageri, ceea ce presupune o creștere semnificativă, de +36,6%, a traficului aerian comercial de pasageri, față de anul 2016, când au fost înregistrați în total 390.417 de pasageri.

Totodată, și numărul de mișcări de aeronave înregistrate la Aeroportul Internațional Sibiu a cunoscut o creștere- în acest caz de +44,4%, ajungându-se la un număr total de 7.714 mișcări, față de 5.342 mișcări înregistrate în anul 2016.

 

*Demn de amintit, anul 2017 a adus Aeroportului Internațional Sibiu pasagerul cu numărul 500.000 care a utilizat serviciile aeroportului pe parcursul unui an, această cifră fiind înregistrată pentru prima dată de la deschiderea, aici, a traficului aerian de pasageri.

Oficialii AIS remarcă faptul că această creștere continuă a traficului aerian de pasageri și rezultatele obținute în anul 2017 la Aeroportul Internațional Sibiu reprezintă o urmare firească a eforturilor depuse pentru dezvoltarea continuă a acestui obiectiv strategic. Această dezvoltare a fost posibilă, în egală măsură, datorită pasagerilor ce au ales să călătorească de pe aeroportul sibian, precum și datorită companiilor aeriene partenere.

Demn de precizat, în topul celor mai populare destinații operate la Aeroportul Internațional Sibiu în anul 2017 s-au situat München, Londra, Stuttgart, urmate de Dortmund, Nürnberg, Madrid, Viena, Memmingen și Milano.

 

PERSPECTIVĂ: Începând cu luna iunie 2018, aeroportul din Sibiu va oferi comunității deservite noi oportunități de călătorie, prin operarea directă a cinci rute noi spre: Bruxelles Charleroi – Belgia, Copenhaga – Danemarca, Basel – Elveția, Paris Beauvais – Franța și Frankfurt Hahn – Germania. Astfel, rețeaua de rute oferită de aeroportul sibian se va extinde în acest an la 14 destinații din 9 țări, asigurând astfel conexiunea Sibiului cu importante orașe din Europa.

Totodată, frecvențele pe patru rute populare vor crește astfel: Londra va fi operată zilnic, Memmingen va crește de la 2 la 5 frecvențe pe săptămână, Dortmund de la 3 la 5 pe săptămână și Nürnberg de la 3 la 4 frecvențe pe săptămână.

Performanțele obținute în anul 2017, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Județean Sibiu, sunt, în mod categoric, rezultatul activităților întreprinse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Sibiu, în vederea dezvoltării și consolidării rețelei de rute operate pe aeroport. Anul ce tocmai s-a încheiat reprezintă un reper important în evoluția aeroportului, confirmând potențialul acestuia și oferind motivația de a continua demersurile pentru dezvoltarea rețelei de rute și a serviciilor oferite tuturor pasagerilor ce aleg aeroportul sibian.

 

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org