FIE BINEVENIȚI PE LUME! 3047 de nou-născuți în 2017, la maternitatea SCJU Sibiu

Așa cum informează conducerea SCJU Sibiu, numărul nașterilor înregistrate la maternitatea Spitalului Clinisc Județean de urgență din Sibiu a crescut... pentru al cincilea an consecutiv.

Concret, datele indică un total de 2990 de nașteri. Demn de remarcat, din total, 55 de nașteri au fost gemelare și una cu tripleți. Astfel, pe parcursul anului trecut, au venit pe lume 3047 de bebeluși, dintre care 1587 de băieți și 1460 de fete. Numărul nou-născuților este, astfel, cu 6,5% peste numărul celor înregistrați în cursul anului 2016. Comparativ cu 2013, numărul naterilor din 2017 a crescut cu 21%.

Potrivit statisticilor, cea mai prolifică lună, a fost septembrie, cu 282 de nou-născuți, iar luna cu cele mai puține nașteri a fost aprilie, cu numai 206 naou-născuți.

Reprezentanții spitalului apreciază că motivul principal al creșterii adresabilității către maternitatea sibiană îl constituie condițiile foarte bune din cadrul acesteia, atât din perspectiva facilităților de cazare (saloane tip roaming-in, cu 2 paturi și grup sanitar propriu), cât și a celor de îngrijire și tratament, personalul medical având printre cele mai bune rezultate din țară.

 

*Despre maternitatea SCJU Sibiu

Maternitatea SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a traversat un proces complex de reabilitare şi modernizare în valoare de aproape 26 de milioane de lei. Acesta a fost gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii.

Astfel, calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spații complet renovate, modernizate și dotate corespunzător.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org