ALERTĂ: 10% dintre nașterile din țara noastră sunt ale unor mame minore și 26.000 de sarcini sunt înregistrate în fiecare an la adolescentele românce.  “Analiza situației gravidelor, mamelor și copiilor din mediul rural", dezbatere la București

 

Dincolo de disputele politice, dincolo de zbateri și contre,... sunt realități dure care ne înconjoară dar... pe care ne prefacem că nu le vedem... sau despre care credem că dacă.... cumva există, se rezolvă la un moment dat, de la sine... Adevărul este că sunt lucruri, fapte, aspecte care dor, care creează drame și sunt în joc vieți. Mii, zeci de mii de vieți.

 

 

Mortalitatea infantilă, a cărei rată menține România pe primul loc din Uniunea Europeană, este una dintre verigile unui cerc vicios de care trebuie sa țină cont orice politică publică destinată combaterii fenomenului. Mai mult, 10% dintre nașterile din țara noastră sunt ale unor mame minore și 26.000 de sarcini sunt înregistrate în fiecare an la adolescentele românce, iar unul din 10 copiii sub 5 ani are un deficit nutriţional sever (date oficiale).

Fenomenul este cu atât mai grav cu cât implică atât siguranța și protecția copilului, cât și pe cele ale mamei-copil, iar orice soluție trebuie să răspundă în mod direct și pe termen lung acestor nevoi sociale bine definite.

Care sunt cauzele structurale care au dus aici? Cum arată întreg contextul social în care o copilă aduce pe lume un copil?

Sunt câteva întrebări care au stat la baza studiului “Analiza situației gravidelor, mamelor și copiilor din mediul rural”, pus în dezbatere de Ministerul Sănătății și Salvați Copiii România, marți, 24 aprilie, începând cu ora 10:00, la Hotel Radisson Blu, sala Atlas 2, Calea Victoriei 63-81, București.

 

*La eveniment vor participa Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, alături de Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii,  Prof. Dr. Mihai Gafencu, Președinte Salvați Copiii, Prof. Dr. Silvia Stoicescu, Președinte Comisia de Neonatologie Ministerul Sănătății, Prof. Dr. Nicolae Suciu, Manager INSMC „Alessandrescu-Rusescu”, dar și alți reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului, societăților profesionale medicale, asistenți medicali, moașe și specialiști în educație, administrație publică locală și ai societății civile.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org