321 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii sibieni în numai 3 zile. 23 de șoferi au rămas pietoni. A fost depistat un brașovean care circula pe DN1 cu 191 de km/h

 

N-AU IERTAT NIMIC: În perioada 13 – 15 iulie a.c., polițiștii sibieni au constatat 19 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 23 de  permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare și au aplicat 321 de sancțiuni contravenționale în valoare de 73.400 de lei.

 

Concret, pentru conducere sub influența alcoolului au fost reținute 6 permise, pentru neacordare de prioritate au fost reținute 5 permise, pentru depășire neregulamentară 5, 1 pentru viteză peste limita legală și 6 pentru alte abateri. Cele mai multe amenzi au fost aplicate conducătorilor auto depistați circulând cu viteză peste limita legală, 100 de sancțiuni, cea mai mare viteză fiind înregistrată duminică, 15 iulie, în jurul orei 12.50. Dispozitivul radar al polițiștilor rutieri a înregistrat un brașovean în vârstă de 40 de ani circulând pe DN 1, direcția Brașov – Sibiu, cu viteza de 191 de km/h în zonă cu limită de 100 km/h. Conducătorul auto a fost sanționat contravențional atât cu amendă în valoare de 1.305 lei, cât și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 04.30, pe DJ 106 J, în comuna Gura Râului, polițiștii au depistat un șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani, din localitatea Cristian, al cărui rezultat la testarea cu aparatul etilotest a fost de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

În aceeași zi, în jurul orei 09.00, pe DJ 106, în localitatea Brădeni, polițiștii au verificat alcoolscopic un brașovean în vârstă de 49 de ani, aflat la volanul unei autoutilitare. Întrucât rezultatul testării a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Jumătate de oră mai târziu, în jurul orei 09.30, în localitatea Porumbacu de Jos, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 27 de ani.

În urma verificărilor efectuate și a testării alcoolscopice, s-a constatat că persoana în cauză nu deține permis și are o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 19.30, un alt șofer a fost depistat conducând sub influența alcoolului, de această dată în municipiul Sibiu, pe strada Octavian Goga.

Este vorba despre un sibian în vârstă de 39 de ani, rezultatul afișat pe etilotest fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au deschis dosar penal conform art. 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

 

Spre sfârșitul aceleiași zile, în jurul orei 23.55, tot în municipiul Sibiu, pe strada Autogării, un localnic în vârstă de 36 de ani a fost depistat conducând un autoturism având o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele sibianului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 15 iulie a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe DN14, în afara localității Brateiu, de către un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în localitatea Brateiu.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere.

Tânărul era însoțit de proprietarul autoturismului, în vârstă de 18 ani, tot din Brateiu care știa că cel care conduce nu deține permis de conducere.

Pe numele tânărului aflat la volan s-a întocmit dosare penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, iar pe numele proprietarului mașinii s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de încredințare.

 

La data de 15 iulie a.c., în jurul orei 00.10, în municipiul Sibiu, pe strada Octavian Goga, un sibian în vârstă de 26 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism deși nici acesta nu deține dreptul de a conduce.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

În aceeași zi, în jurul orei 10,45, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au depistat un conducător auto care circula cu viteza de 82 km/h pe Calea Dumbrăvii, pe un sector de drum cu limită de 50 km/h.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cel aflat la volan, un bărbat de 26 de ani, din jud. Vâlcea, nu deține permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare conform art. 335 aliniatul 1 din Codul Penal.

 

La data de 15 iulie a.c., în jurul orei 2.,00, în municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 40 de ani a condus autoturismul pe strada Rusciorului, nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

La testarea alcoolscopică a șoferului vinovat de producerea tamponării, s-a constatat că se află sub influența alcoolului, rezultatul afișat pe aparatul etilotest fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele sibianului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org